Baltkrievijā notiek kratīšanas "Belsat" un "Radio Brīvība" žurnālistu mājās (5)

TVNET/LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: STRINGER / AFP

Baltkrievijas drošības struktūras piektdien veic kratīšanas Polijas telekanāla "Belsat" un ASV finansētā medija "Radio Brīvība" žurnālistu dzīvesvietās, "Radio Brīvība" birojā, kā arī citu mediju līdzstrādnieku un viņu ģimenes locekļu dzīvesvietās, vēsta cilvēktiesību centrs "Vjasna".

"Drošībnieki trešo dienu veic kratīšanas. 16.jūlija rītā atnāca pie "Belsat" žurnālista Igora Iļjašina," vietnes "Telegram" kanālā pavēstīja aktīvisti.

Atbilstoši "Vjasna" informācijai kratīšanas notikušas vēl septiņu "Belsat" žurnālistu dzīvesvietās, kā arī viena "Radio Brīvība" žurnālista un vienas šī medija bijušās žurnālistes mājās, divu Brestas apgabala žurnālistu un viena šī reģiona žurnālista vecāku mājās.

"Belsat" žurnāliste Anna Galeta un bijusī "Radio Brīvība" žurnāliste Inesa Studinska aizturētas, vēsta "Vjasna".

Aizturēts arī "Radio Brīvība" žurnālists Oļegs Gruzdilovičs.

Drošībnieki ieradušies arī "Radio Brīvība" birojā. "Viņi izlauza durvis un sāka kratīšanu," norāda "Vjasna".

Trešdien drošības struktūras veica kratīšanas "Vjasna", Baltkrievijas Žurnālistu asociācijas, Rakstnieku savienības, kā arī vairāku citu sabiedrisko un politisko organizāciju birojos un to līdzstrādnieku, biedru un aktīvistu dzīvesvietās.

Ceturtdien drošībnieki ieradušies apvienības "Runā patiesību", Pilsoniskā foruma, Baltkrievu valodas biedrības un organizācijas AKT birojos.

"Vjasna" kratīšanas raksturo kā "jaunu represiju vilni".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu