Cihanouska jaunnedēļ tiksies ar Baltā nama amatpersonām (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska jaunnedēļ vizītes gaitā ASV tiksies ar Baltā nama amatpersonām, piektdien pavēstīja Savienoto Valstu administrācijas pārstāvis.

"Pasauli iedvesmo Baltkrievijas tauta, arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kas nežēlīgo represiju apstākļos viņu valstī drosmīgi turpina pieprasīt, lai viņu nostāja tiktu ņemta vērā," sacīja ASV amatpersona.

"Augstas Baltā nama amatpersonas ar lielu ieinteresētību gaida uz tikšanos ar Cihanouskas kundzi jaunnedēļ, kad viņa būs Vašingtonā. Savienotās Valstis ir kopā ar viņu un Baltkrievijas tautu un turpinās atbalstīt viņu demokrātiskos centienus," norādīja amatpersona.

Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmam turpinot represijas pret opozīciju, piektdien 11 augstskolu studentiem tika piespriests cietumsods, bet 18 žurnālistu dzīvesvietās veiktas kratīšanas.

Cihanouska bija spiesta bēgt uz Lietuvu pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām, par kuru uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko. Tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos. Opozīcija par patieso vēlēšanu uzvarētāju uzskata Cihanousku.

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā sākās protesti pret Lukašenko režīmu, kas vēriena ziņā izvērtās par nepieredzēt plašu masu kustību.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu