Pērn Henkuzena atalgojums ZVA direktora amatā pieauga par 64,9% (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svens Henkuzens.
Svens Henkuzens. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktora Svena Henkuzena ienākumi pērn pieauguši par 64,9% jeb 21 940 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija.

Aizpagājušajā gadā ZVA direktors par darbu aģentūrā saņēmis 33 811 eiro, taču pērn šī summa pieauga līdz 55 751 eiro.

Pērn veikto vakcīnu pret Covid-19 iepirkumu dēļ pret amatpersonu tika sākta disciplinārlieta, kas pavasarī beidzās ar ZVA direktora pazemināšanu amatā līdz Veselības inspekcijas vadītāja vietnieka pozīcijai. Taču Henkuzens 6.maijā devās bērna kopšanas atvaļinājumā.

Pērn ZVA direktoram bija arī citi ienākumu avoti, kā, piemēram, dažādu banku ieguldījuma procenti. Tie, līdz ar apdrošināšanas atlīdzību un ienākumiem no saimnieciskās darbības, mērāmi 1695 eiro apmērā. Lielākie ienākumi, atskaitot atalgojumu ZVA direktora amatā, radušies no saimnieciskās darbības, kas nesusi ienākumus 1400 eiro apmērā. Amatpersonas deklarācija arī liecina, ka Henkuzens izīrē dzīvokli.

Amatpersonas deklarācijā Henkuzenam uzrādās divi pērn veikti darījumi - nekustamā īpašuma iegāde par 275 000 eiro un mājokļa kredīts 175 000 eiro apmērā.

Henkuzenam piede zeme un ēkas Engures novadā. Tāpat amatpersonai kopīpašumā ir nekustamais īpašums Rīgā kā arī pieder 2015.gadā reģistrēta "Seat Leon SC" automašīna.

ZVA direktora uzkrājumi ir 10 887 eiro AS "SEB banka" un 28 eiro AS "Swedbank". Vienlaikus amatpersonai ir parādsaistības 170 619 eiro apmērā.

LETA arhīvā esošā informācija liecina, ka Henkuzens ieņēma ZVA direktora amatu kopš 2015.gada novembra. Iepriekš viņš strādājis par aģentūras direktora vietnieku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu