Jaunā Rīgas teātra ēkai izbūvēta trešā daļa atjaunoto konstrukciju (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunais Rīgas teātris. Ilustratīvs attēls.
Jaunais Rīgas teātris. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkai Lāčplēša ielā izbūvēta apmēram trešā daļa no atjaunotajām galvenajām būvkonstrukcijām, aģentūrai LETA pavēstīja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš norādīja, ka pašlaik top kopējais ēkas apmērs - pagalmā notiek otrā stāva, tostarp lielās "black-box" zāles izbūve. Teātra vajadzībām top galvenais ieejas vestibils, divas jaunās "black-box" zāles, trīs mēģinājumu zāles, noliktavas un citas JRT vajadzībām nepieciešamās telpas.

Savukārt pazemes un pirmā stāva līmenī pabeigta darbnīcu konstrukciju izbūve, kas ļaus īstenot "teātris - māja" konceptu.

Griškevičs skaidroja, ka projekts ir tehniski sarežģīts, jo būvdarbi notiek vēsturiskajā centrā ciešā apbūvē starp kaimiņu ēkām.

"Pazemes daļas izbūve paveikta godam, apstiprinātais pāļu risinājums sevi attaisnojis - izvēlējāmies apkārtējai apbūvei drošāko metodi. Šāda mēroga projektā izaicinājumu netrūkst, bet progress ēkas būvniecībā ir acīmredzams un vēsturiskā ēka sāk iegūt skaidri redzamu veidolu. Gada nogalē paredzēti teātra ēkas jumta izbūves darbi," klāstīja VNĪ vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka pagājušais pusotrs gads pandēmijas apstākļos iezīmējis nelielu novirzi kopējā darbu izpildes laika grafikā. Patlaban pastiprināti tiek sekots darbu izpildei - tās kvalitātei, darba drošībai un kopējai projekta virzībai.

Tāpat augusta sākumā plānots atvieglot Lāčplēša ielas satiksmi - tiks demontēts fasādes atbalsta rāmis un gājēju tunelis vairs neatradīsies uz velojoslas.

Vienlaikus ar teātra būvniecības darbiem ārpus būvlaukuma - darbnīcās - notiek restaurācijas darbi. Vēsturiskie būvgaldniecības izstrādājumi - logi, durvis un citi interjera apdares elementi - tiek attīrīti no neskaitāmiem eļļas krāsas uzslāņojumiem. Plānots arī daļēji atjaunot teātra vēsturisko grīdas segumu.

Jau ziņots, ka VNĪ noslēdzis līgumu ar piegādātāju apvienību "SBSC" par 29,9 miljoniem eiro. Piegādātāju apvienības "SBSC" dalībnieki ir SIA "Skonto būve" un SIA "Skonto Construction".

Līgumā paredzēti ne tikai būvdarbi, bet arī projektēšanas risinājumi papildu drošības pasākumiem, Būvniecības informācijas modelēšanas (BIM) tehnoloģiju izmantošana, autoruzraudzība un ēkas apsaimniekošana uz pieciem gadiem par kopējo summu 22 miljoni eiro, kā arī teātrim nepieciešamais tehnoloģiskais aprīkojums un iebūvētas mēbeles par kopējo summu 7,9 miljoni eiro.

Iepriekšējais līgums ar pilnsabiedrību "RERE Būve 1" tika lauzts saistībā ar būtiskiem drošības un kvalitātes pārkāpumiem būvniecības procesā, kā arī termiņu kavējumiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu