Sadursme ar kravas auto: busiņš sadragāts, bet tā šoferim salīdzinoši paveicas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šaušalīga avārija aizvadītajā ceturtdienā notika Jēkabpils ielā Jaunjelgavā. Tur pēc kravas busiņa Fiat sadursmes ar kravas auto busiņa priekšpuse tika pilnībā sadragāta. Automobiļa vadītājs dzīvībai bīstamus ievainojumus neguva, taču Fiat taisnā ceļā var doties uz metāllūžņu pieņemšanas punktu.

15.jūlijā īsi pirms plkst. 19 mierīgo pievakari Jēkabpils ielā, Jaunjelgavā, izbojāja ceļu satiksmes negadījums. Apdullinošo troksni, ar kādu saskrējās kravas automašīna un Fiat busiņš, dzirdēja visi apkārtējie. Aculiecinieku uzņemtajā bildē redzams, ka busiņa kreisais priekšējais sāns – tur, kur sēž vadītājs, ir pilnīgi sadragāts.

“Dieva laime, ka cilvēks palika dzīvs. Tā ir liela laime,” raidījumam Degpunktā stāsta Antonija, kura redzēja negadījuma sekas un priecājas, ka šoferis bija pie samaņas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde busiņa vadītāju nogādāja slimnīcā.

Inga Vītola, NMPD pārstāve: “Ir nopietni ievainojumi, kas prasa papildu izmeklējumus un palīdzības saņemšanu, bet mediķu apskates brīdī tie nav dzīvību apdraudoši.”

Kravas automašīnai bija vieglāki bojājumi, un tās šoferis atteicās no mediķu piedāvātās palīdzības. Viņš palika uz vietas un runāja ar policiju par negadījuma apstākļiem. Pēc tam vīrietis savu versiju paskaidroja arī Voldemāram, kas dzīvo blakus mājā. Tiekot pieļauts, ka vadītājam kļuvis slikti.

Tikmēr Dace, kas bija negadījuma aculieciniece, apraksta avāriju no sava skatpunkta. Viņas izteiktā versija sadursmi drīzāk skaidro ar busiņa vadītāja reakcijas lēnumu, nevis pēkšņām veselības problēmām.

“Tur, kur Jaunjelgavā ir tā tiltiņa vieta, viņa ir pati par sevi jau šaurāka. Tas, kas man brauca pretim, bija lielā refrižeratora kravas automašīna. Es ieraudzīju to, ka viņš ir daudz, daudz platāks nekā tas ceļš, un viņš jau tā bija ceļa vidū,” stāsta avārijas aculieciniece Dace.

Dace veica strauju manevru, lai izvairītos no kravas automašīnas platās piekabes.  Fiat busiņš brauca simts metrus aiz viņas, bet pamanīt apdraudējumu nepaspēja.

“Pagāja pāris sekundes, kad ieraudzīju aizmugurē lielu putekļu mākoni un sapratu, ka tas busiņš, kas man brauca aizmugurē, ir saticis to kravas kasti un paķēris viņu līdzi,” viņa skaidro.

Negadījuma apstākļus izmeklēs policija un lems, kurš no automašīnu vadītājiem ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu