Par šofera maldināšanu tiks tiesāts policists (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gaismas ceļš Jūrmalā
Foto: Gaismas ceļš Jūrmalā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kāda Valsts policijas amatpersona stāsies tiesas priekšā. Apsūdzība uzrādīta par 200 eiro kukuļa izspiešanu un pieņemšanu no autovadītāja, kurš tika maldināts, jo policists lika viņam domāt, ka izelpā konstatētais alkohola daudzums pārsniedz pieļaujamo.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, saskaņā ar lietas materiāliem, dienesta pienākumu izpildes gaitā apsūdzētajam VP inspektoram radās aizdomas par kāda autovadītāja transportlīdzekļa vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un tā vadītāja pārbaudes ar alkometru, tika noskaidrots, ka, atskaitot alkometra pieļaujamo kļūdu ekspluatācijā, transportlīdzekļa vadītāja izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo.

Tomēr, nepaziņojot transportlīdzekļa vadītājam par alkometra rādījumam atskaitāmo pieļaujamo kļūdu, apsūdzētais kukuļa izspiešanas nolūkā informēja transportlīdzekļa vadītāju par iespēju samaksāt 200 eiro un izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un 680 eiro soda, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas uz vienu gadu. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma.

Tādējādi VP amatpersona izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā. Lieta nodota izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu