Sondra Zaļupe par cīņu ar vēzi: "Man tiks dota iespēja dzīvot bez zālēm"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Sondra Zaļupe
Sondra Zaļupe Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kultūras projektu producente, sitaminstrumentālista Riharda Zaļupes sieva un meitiņas māte Sondra Zaļupe kopš 2018. gada cīnās ar ādas vēzi - melanomu. Nu viņa dalījusies ar jaunumiem veselības sakarā.

Kā izdevumam "Ieva" atklāj Zaļupe, viņa joprojām reizi trīs nedēļās saņem savu zāļu devu, taču jau drīzumā viņai sāksies jauns dzīves posms. "Rudenī, ap manu dzimšanas dienu, šim kursam vajadzētu noslēgties. Svinēšu ne tikai savu trīsdesmit piekto dzimšanas dienu, bet arī pavisam jaunu posmu savā dzīvē.

Man tiks dota iespēja dzīvot bez zālēm, bez ziedojumiem, bez valsts finansējuma. Es gribētu teikt - arī bez vēža.

Es tiešām šobrīd tā arī jūtos - jā, manā dzīves CV ir melanoma, bet esmu gatava spert jaunu soli un sākt jaunu dzīvi," atklāj Sondra.

Viņa piebilst: "Zāļu terapija dod lielu mierinājumu. Ja man tagad kaut kur iesāpas, man šķiet - tas nekas, man nekas nevar būt, jo es lietoju zāles. Bet tad, kad zāļu vairs nav un iesāpas roka, kāja vai niere, tas varētu būt krietni bailīgāk. Tad zāļu aptieciņa jāmeklē sevī. To arī šobrīd daru."

Pilnu interviju ar Sondru Zaļupi lasiet žurnāla "Ieva" jaunākajā numurā!

Jau vēstīts, ka neilgi pirms meitas piedzimšanas Sondra pamanīja izmaiņas kādai dzimumzīmītei uz rokas. Ārsts nozīmēja operāciju un pēcoperācijas rezultāti diemžēl apstiprināja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. Tika veikta atkārtota operācija, lai izņemtu apkārtējos audzēja skartos audus, nozīmētas regulāras ikmēneša ārsta apskates. Viss bija labi, līdz 2018. gada sākumā Sondru piemeklēja spēcīgas sāpes vēderā. Nonākot slimnīcā, pēc veiktajiem izmeklējumiem tika konstatēta audzēja izplatība vēdera un muguras ādā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu