Francijā kinoteātros, muzejos un sporta spēlēs ielaiž ar "sanitāro pasi"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Luvras muzejs, Parīze. Ilustratīvs foto
Luvras muzejs, Parīze. Ilustratīvs foto Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Arnaud Andrieu/SIPA

No trešdienas Francijas kinoteātros, muzejos, sporta spēlēs un citās kultūras un izklaides vietās ielaiž tikai ar "sanitāro pasi", vēsta raidorganizācija "France24".

"Sanitārā pase" tiks prasīta visos pasākumos vai vietās, kur vienlaikus pulcējas vairāk par 50 cilvēkiem. Ja likumdevēji ieceri atbalstīs, augustā šajā kategorijā tiks iekļauti arī restorāni, vilcieni un lidmašīnu reisi.

Apmeklētāji pasākumos varēs piedalīties bez sejas maskām, taču tās joprojām būs obligātas veikalos, uzņēmumos un sabiedriskajā transportā.

"Sanitārā pase" apliecina, ka tās īpašnieks vakcinējies pret Covid-19, nesen to izslimojis vai arī veicis negatīvu testu.

Foto: FRED SCHEIBER/SIPA/FRED SCHEIBER/SIPA
Foto: FRED SCHEIBER/SIPA/FRED SCHEIBER/SIPA

Paaugstinoties inficēšanās rādītājiem ar Covid-19 delta paveidu, vairākos Francijas reģionos - tai skaitā Tulūzā - atjaunota prasība valkāt sejas maskas arī ārā.

Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns otrdien brīdināja, ka delta paveida dēļ vērojams vēl nepieredzēts inficēšanās gadījumu skaita pieaugums. Aizvadītajā diennaktī Francijā tika apstiprināti 18 000 gadījumu. Verāns norāda, ka tas ir 150% pieaugums nedēļas laikā.

No septembra veselības aprūpes un pansionātu darbiniekiem vakcinācija pret Covid-19 būs obligāta.

Sestdien vairāk nekā 100 000 cilvēku visā Francijā izgāja demonstrācijās pret "sanitāro pasi", dēvējot to par "diktatūru", kas diskriminē vakcinācijas pretiniekus. 

Vienlaikus kopš Francijas prezidenta Emanuela Makrona pagājušonedēļ sniegtās uzrunas, kurā viņš izklāstīja valdības plānus, valstī pieaudzis vakcinācijas temps. Pašlaik 37 miljoni cilvēku (56% no Francijas iedzīvotājiem) saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu. Prognozēts, ka līdz jūlija beigām vakcinējušies būs 40 miljoni iedzīvotāju.

Francijas valdība cer, ka vakcinācija palīdzēs izvairīties no veselības aprūpes sistēmas pārslodzes un ekonomiski postošu ierobežojumu ieviešanas Covid-19 ceturtā viļņa laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu