Audi iegādes ceļvedis: kas jāņem vērā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Omar Ramadan. Pexels.com

Latvijas iedzīvotāju vidū, iegādājoties lietotu auto, pārsvarā priekšroka tiek dota vidējas klases automobiļiem vai apvidus auto. Populārs klientu vidū ir Audi zīmols, jo tā piedāvātie auto nodrošina gan budžeta klases, gan vidējo un luksus klases auto kā A7, A6, A4 un A3.

Ko ņemt vērā pirms iegādes?

Audi piedāvā visdažādākos modeļus no kompaktiem līdz apvidus auto, tāpēc šis auto modelis kļuvis par vienu no iecienītākajiem patērētāju vidū. Luksusa pieredzi vari saņemt, ne tikai iegādājoties pavisam jaunu, bet arī lietotu Audi. Kopumā šo auto raksturo vairākas īpašības.

  • Komforts. Šie auto rūpējas par tavu komfortu un labsajūtu, piedāvājot augsta līmeņa virsbūvi un salonu.
  • Ērts ģimenēm. Bez apvidus modeļiem Audi pieejami arī universāļa modeļa kategorijā, kas ļauj to iegādāties ģimenēm, kurām īpaši svarīgs ir liels bagāžas nodalījums.
  • Labs tehniskais stāvoklis. Šīs markas auto pieejami labā stāvoklī, kuri sniegs iespējami veiksmīgāko pieredzi. Tieši šis fakts ļāvis patērētājiem vēl un vēl izvēlēties šo modeli.
  • Ekonomija. Ne visos, bet atsevišķi Audi modeļi ir ekonomiski ar zemu degvielas patēriņu.

Pirms iegādes pārbaudi salona tehnisko stāvokli, kā arī virsbūvi un vai tai nav izveidojusies rūsa. Ja iespējams, veic testa braucienu, lai saprastu šī auto saderību ar tavām vēlmēm. Svarīgākais - pārbaudi auto VIN numuru un pārliecinies par iepriekšējo šī auto vēsturi, vai odometrs norādīts pareizajā līmenī un vai iepriekš nav bijuši starpgadījumi. Svarīgi būtu arī pārbaudīt servisa grāmatiņu un iepriekš veiktās apkopes, lai pilnībā pārliecinātos par auto tehnisko stāvokli.

Kādi ir populārākie modeļi un to atšķirības?

Foto: Brcauto.eu

Audi A6

Lietots Audi A6 būs ar diezgan lielu nobraukumu, taču tehniski labā stāvoklī. Vecāki modeļi būs pieejami ar mehānisko ātrumkārbu, kamēr jaunāki automātisko. Pārsvarā Audi A6 būs universāļi ar priekšējo piedziņu, tomēr ir arī sedana un quattro tipi. Var būt gan dīzeļdzinēji, gan benzīna dzinēji, taču ekonomiskāki noteikti būs 2.0 litru dīzeļdzinēju aprīkotie A6 modeļi. Pret modeļa izlaišanas gadu būs atkarīgi arī pārējās salona ekstras kā borta kompjūters, atpakaļskata kameras, un citas priekšrocības.

Foto: Brcauto.eu

Audi A7

Lietots Audi A7 jau ir jaunākas paaudzes, kurš pieejams gan kā hečbeks, gan kā apvidus auto. Jaunākās paaudzes A7 būs aprīkoti ar automātisko ātrumkārbu un tie būs pilnpiedziņas auto. Atšķirībā pret Audi A6 to motors ir jaudīgāks - ap 3.0 litru dīzeļdzinēju. Tie būs aprīkoti arī ar vairāk salona ekstrām kā borta kompjūteru, atpakaļskata kameru, automātisko klimata kontroli, parkošanas sensoriem un citām priekšrocībām. Jārēķinās, ka arī cenā dārgāks par lietotāku A6.

Foto: pexels.com

Audi A4

Lietots Audi A4 ir viens no populārākajiem šī auto modeļiem patērētāju vidū. Kompaktums un pieejamība raksturo šo auto. Šie modeļi tiek piedāvāti ar motoriem no 1.6 līdz pat 3 litru jaudai. Visbiežāk piedāvā 2.0 litru benzīnadzinēju vai tāda paša tipa dīzeļdzinēju. Būs pieejama gan ar mehānisko ātrumkārbu, gan automātisko, taču visbiežāk lētākie no variantiem būs aprīkoti ar mehānisko. Priekšējā piedziņa, vecākiem auto krietni mazāk salona ekstru, kamēr jaunāki modeļi aprīkoti ar visu augstāk minēto.

Foto: Audi-Mediacenter.com

Audi A3

Audi A3 ir kompaktākais no visiem aprakstītajiem. Šis auto ir priekšējās vai pilnpiedziņas hečbeks ar četrām durvīm. Ekonomisks degvielas patēriņš - šo auto raksturo 4.1 līdz 5.8 litru patēriņš uz 100 kilometriem. Audi auto kopienā tas būs viens no ekonomiskākajiem variantiem. Pieejams gan ar automātisko, gan mehānisko ātrumkārbu, borta kompjūteru un jaunākie no modeļiem arī atpakaļskata kameru. Tāpat šim auto ir ērts salons.

Foto: pixabay.com

Remonta un rezerves daļu pieejamība

Auto iegādes brīdī neviens nevēlas domāt par iespējamiem remontiem, taču pirms ikgadējas tehniskās apskates jebkurš lietots auto būs jāved uz apkopi. Audi gadījumā remonta izmaksas varētu būt dārgākas, kā, piemēram, Toyota, taču Latvijā ir pieejami gan specializēti šīs markas auto servisi, gan internetā ir iespējams atrast rezerves daļas.

Tanī pat laikā pirms auto iegādes brīža pārliecinies par remonta un rezerves daļu pieejamību savam modelim. Populāriem, jauniem un ne sevišķi veciem modeļiem nekādu problēmu ar rezerves daļu pieejamību nebūs, kamēr krietni vecākiem tādas var rasties, kas var sadārdzināt remonta izmaksas un patērēto laiku.

Svarīgi pirms iegādes brīža pārliecināties, vai auto aprīkots ar garantiju. Tā, piemēram, BRC Autocentrs piedāvā lielākajai daļai savu auto šāda veida garantiju bez nobraukuma ierobežojuma.

Vai arī Tevi interesē iegādāties Audi? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd esi auto meklējumos, pareizā vieta, kur lūkoties pēc lietota vai mazlietota auto, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un atrodi savu nākamo auto jau tagad!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu