Ugālē cenšas ar 1000 eiro uzpirkt policistu, lai paglābtu dzērājšoferi smagā reibumā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītās nedēļas nogalē, 18.jūlijā, Valsts policijas (VP) darbinieki Ugāles pagastā aizturējuši vīrieti, kurš atradās alkohola ietekmē, bet pasažieri VP darbiniekiem piedāvājuši 1000 eiro kukuli, lai pārkāpējs netiktu sodīts, pastāstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību darbiniece Madara Šeršņova.

Vīrieša izelpā konstatētas 2,32 promiles alkohola. Vīrieša draugs, kurš arī atradās automašīnā, kad likumsargi to bija apturējuši, vairākkārt izteicis policistiem piedāvājumu par kukuli 1000 eiro apmērā ar norunu, ka pārkāpējs tiktu palaists vaļā. Policisti vairākkārt vīrieti brīdinājuši, ka kukuļdošana ir noziegums un par to ir paredzēta kriminālatbildība, uz ko vīrietis neesot reaģējis.

Vīrietis, atrodoties pie dienesta transportlīdzekļa, uzvedies agresīvi, jo neesot izdevies viņa mēģinājums piekukuļot policistus.

Vīrietis esot kļuvis neprognozējams, lamājies necenzētiem vārdiem, izsakot aizskarošas piezīmes, un nav reaģējis uz policijas darbinieku aizrādījumiem. Vīrietim tika uzlikti roku dzelži, taču viņš savas darbības neesot pārtraucis - staigājis ap dienesta transportlīdzekli, lamājies un ignorējis policijas darbinieku prasības "stāvēt norādītajā vietā un pārtraukt huligāniskās darbības".

Arī automašīnas vadītājs neesot pakļāvies policijas darbinieku prasībām un, atrodoties VP dienesta transportlīdzeklī, vairākkārt centies izkāpt. Vīrietis bijis agresīvs un viņa darbības bijušas neprognozējamas, tāpēc likumsargi viņu brīdināja par roku dzelžu izmantošanu viņa savaldīšanai, taču uz to viņš nereaģēja, tāpēc roku dzelži tika uzlikti.

Policistiem traucējis arī vēl viens automašīnas pasažieris, cenšoties novērst viņu uzmanību, tādējādi mēģinot ietekmēt procesuālo darbību veikšanas laiku. Šis pasažieris neesot reaģējis "uz policijas darbinieku likumīgajām prasībām pārtraukt savas pretlikumīgās darbības un atkāpties no dienesta transportlīdzekļa, kā arī atgriezties transportlīdzeklī".

VP par notikušo tagad ir sākti divi kriminālprocesi un pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Pret automašīnas vadītāju ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām un par huligānismu. Pret automašīnas pasažieri ir sākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu, kā arī divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām un par huligānismu. Savukārt pret trešo vīrieti ir sākts administratīvā pārkāpuma process par huligānismu.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par kukuļdošanu un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un tie ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu