Olimpiskā dienasgrāmata #2: 24 stundas ir pārāk ilgs laiks... (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Austrālijas olimpiskā komanda Narita lidostā Tokijā gaida Covid-19 testa rezultātus (ilustratīvs attēls)
Austrālijas olimpiskā komanda Narita lidostā Tokijā gaida Covid-19 testa rezultātus (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/SCANPIX

Pagāja teju precīzi 24 stundas, kopš nodevu bagāžu lidostā "Rīga", līdz sasniedzu viesnīcu Tokijā, kur mitināšos trīs nedēļas olimpisko spēļu laikā. Sasniegt galamērķi, maigi izsakoties, bija nogurdinoši.

Ceļš līdz Frankfurtei noritēja bez aizķeršanās. Pārsteidza, cik tukša šķita viena no lielākajām lidostām Eiropā. Vairums veikalu bija slēgti, atvērtas vien dažas ēstuves. Nedaudz spocīga sajūta, ejot pa garajiem gaiteņiem. Dažbrīd nenāca pretī ne lidostas darbinieki, ne citi ceļotāji.

Tālāk lidojums uz Tokiju ilga nepilnas 11 stundas. Lidmašīnās parasti nespēju aizmigt, arī šī reize nebija izņēmums. Kaut arī varēju izmantot blakus esošo krēslu, miega bads pēc ceļa ir jūtams. Lidojuma laikā divreiz varēja ieturēt maltīti, vēlāk to novērtēju ar pluszīmi dubultā.

Interesanti bija lidojuma laikā pavērot, kā lidmašīna mēro tūkstošiem kilometru tālo ceļu. Tika šķērsota ezeriem bagātās Somijas gaisa telpa, bet pēc tam lidojām virs Krievijas ziemeļu teritorijas, Sibīrijas tajā skaitā. Lidojām aptuveni 10 000 metru augstumā un -50 grādu aukstumā.

Īstais piedzīvojums sākās Tokijas lidostā. Man, tāpat kā vēl dažiem kolēģiem no citiem Latvijas medijiem, vienā no aplikācijām nebija iespējams iegūt nepieciešamo QR kodu. Šī ķibele iekļūšanu Japānas galvaspilsētā pamatīgi aizkavēja. Tiesa, arī ar visu QR kodu citiem pagāja vairākas stundas, lai iekļūtu Āzijā.

Tika sagatavota speciāla veidlapa, kas būtībā aizstāja šo QR kodu. Maskās un aizsargtērpos ģērbušies darbinieki pavadīja no viena punkta uz nākamo. Cik tādu kontrolpunktu kopā bija? Piekusu skaitot. Turklāt viena un tā pati informācija par sevi atkal un atkal bija jāsniedz no jauna.

Kaut arī esmu vakcinēts pret Covid-19 un pirms izlidošanas tika veikti divi testi, drīz pēc ierašanās Tokijas lidostā bija jānodod siekalu paraugs. Arī testa rezultātu nācās gaidīt ilgi. Kā redzams attēlā pēc lielā krēslu skaita, uzraugi ir gatavi apsēdināt daudzus Covid-19 testa rezultātu gaidošos ieceļotājus.

Kopumā lidostā nācās uzkavēties nepilnas sešas stundas, lai izietu visas pārbaudes un kontroles. Tad pagāja ceļā vēl aptuveni pusotra stunda ar autobusu un pēc tam 30 minūtes taksometrā. Transportu no lidostas uz viesnīcu nodrošināja olimpisko spēļu rīkotāji.

Viesnīcā bija laipna uzņemšana, taču neomulīgu sajūtu rada termometri un sensori, kas ziņo par paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Bonusā pie ārdurvīm dežurē apsargs, kuram galvā cepure, kas atgādina kaut ko līdzīgu padomju laika miliča formastērpa sastāvdaļai.

Piektdien notiks Tokijas olimpisko spēļu atklāšana, kuru klātienē vērošot tikai nepilns tūkstotis cilvēku. Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretāre Marita Vilciņa iepriecinājusi ar ziņu, ka pie viņas esot mana biļete. Tas liek domāt, ka nebūs jāstāv dzīvajā rindā, kā tas var gadīties, jo šis ir augsta pieprasījuma pasākums.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu