Mairis Briedis lūdz ziedot švāģera ārstēšanai (29)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: instagram/ mairisbriedis

Latvijas bokseris Mairis Briedis sociālo tīklu platformā "Facebook" lūdzis saviem sekotājiem palīdzību līdzekļu vākšanā, kas nepieciešami māsas vīra Jāņa ārstēšanai. 

Ziedojumi tiek vākti arī platformā "Ziedot.lv". Tajā pieejamā informācija liecina, ka Jānim ir 33 gadi. Pirms pieciem gadiem viņam galvā tika atklāts 5 cm liels veidojums, kas tika izoperēts un apstarots, Jānis veiksmīgi atveseļojās, un katru gadu viņam tikušas veiktas veselības pārbaudes, kas neko sliktu neuzrādīja.

Pirms trim gadiem sava drauga kāzās viņš iepazinās ar savu nākamo sievu - Brieža māsu Santu, un pirms gada abi apprecējās. Šogad ģimenē sagaidīts mazulītis, taču jaunās ģimenes prieku un rūpes aizēnojusi Jāņa pēkšņā saslimšana.

Šī gada jūnijā Jānis sajuta nespēku un tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā Jānim nekavējoties veica izmeklējumus, kas atklāja audzēju galvā - anaplastisku astrocitomu.

Audzēju izoperēja, bet pacienta smagā stāvokļa dēļ ārsti atteikušies no turpmākas ārstēšanas.

Jānis izrakstīts no slimnīcas uz mājām ģimenes un paliatīvās aprūpes ārsta uzraudzībā.

"Ziedot.lv" raksta, ka Jānis vienmēr bijis aktīvs, dzīvespriecīgs, labsirdīgs un izpalīdzīgs cilvēks. Viņš strādāja ziedu bāzē, ikdienu iepriecinot cilvēkus ar skaistiem ziediem.

Nespējot samierināties, ka Latvijā Jānim ārstēšanas iespēju vairs nav, ģmene ir atradusi iespēju konsultēties un ārstēties "Hallwang" klīnikā Vācijā, kur piedāvā gan papildus izmeklējumus, gan imūnterapiju.

Šobrīd plānotās ārstniecības izmaksas ir 57 465,10 eiro. Klīnika gatava Jāni uzņemt, tiklīdz tiek samaksāti 80% no summas.

Ceļa un uzturēšanās izdevumus ģimene segs paši, taču apmaksāt šādu ārstniecību nav viņu spēkos, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Briedis raksta, ka daļa naudas jau ir sagādāta, taču viņš vērsies pie saviem līdzjutējiem, aicinot palīdzēt Jānim atgriezties pie normālās dzīves savā ģimenē, kur viņu gaida mazais dēļiņš.

"Mēs ļoti novērtēsim jūsu palīdzību, kaut pozitīvu domu par Jāni! Tieši kopā esam vislielākais spēks!" raksta Briedis. 

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu