Eiropas Savienībā vairāk nekā puse pieaugušo pilnībā vakcinēti pret Covid-19 (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: olegganko/Shutterstock

Eiropas Savienībā (ES) pret Covid-19 ir pilnībā vakcinēti 200 miljoni cilvēku, kas ir vairāk nekā puse no pieaugušajiem iedzīvotājiem. Pirmo vakcīnas devu saņēmuši gandrīz 70% no pieaugušajiem.

Pamatojoties uz Eiropas Slimību kontroles centra jaunākajiem datiem, "54,7% no pieaugušajiem iedzīvotājiem ir pilnībā vakcinēti vai nu ar divām devām, vai ar vienu devu "Johnson & Johnson" vakcīnas gadījumā", reportieriem sacīja Eiropas Komisijas (EK) preses sekretāre Dana Spinanta.

"68,4% no pieaugušajiem ES jau ir saņēmuši pirmo devu," viņa piebilda.

"Mēs tagad esam starp pasaules reģioniem, kas vakcinējuši vairākumu, bet ir svarīgi, lai šis progress būtu sadalīts līdzsvarotākā veidā, lai nebūtu nekādu kabatu, kur vīruss var izplatīties un mutēt," viņa piebilda.

ES vakcinācija pret Covid-19 sākās lēnāk nekā Lielbritānijā un ASV vakcīnu trūkuma dēļ, un tā izpelnījās asu kritiku gada pirmajos mēnešos. Daudz sūdzību bija vērstas pret EK, kas koordinēja vakcīnu pasūtījumus 27 dalībvalstīm.

EK prezidente Urzula fon der Leiena 10.jūlijā paziņoja, ka ES ir pietiekami daudz devu, lai vakcinētu "vismaz 70% no pieaugušajiem iedzīvotājiem šomēnes". Šis mērķis nav sasniegts.

Saskaņā ar oficiāliem datiem, kurus apkopojusi ziņu aģentūra AFP, ES ir izlietoti vairāk nekā 440 miljoni Covid-19 vakcīnu devu. Tas nozīmē 98,4 devas uz 100 iedzīvotājiem, bet ASV ir izlietotas 102,4 devas uz 100 iedzīvotājiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu