Covid-19: Itālija pastiprina ierobežojumus, pārplīsis Jaunzēlandes-Austrālijas "ceļošanas burbulis" (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Manuel Silvestri//File Photo

Itālijā nākammēnes plānots vairākās sabiedriskās vietās ielaist tikai ar Covid-19 sertifikātu. Tikmēr Jaunzēlande pārtraukusi "ceļošanas burbuli" ar Austrāliju, kas cīnās ar jauniem vīrusa uzliesmojumiem.

Itālijā - stingrāki ierobežojumi

Itālija no 6.augusta pastiprinās ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, pieprasot vakcinācijas, izslimošanas vai negatīva testa pierādījumu, lai varētu apmeklēt tādas vietas kā sporta zāle, peldbaseins vai muzejs.

Itālijas valdība, kas ceturtdienas vakarā paziņoja par šo lēmumu, arī pavēstīja, ka ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts līdz gada beigām.

Foto: Fabio Cimaglia/Sintesi/SIPA/Fabio Cimaglia/Sintesi/SIPA

Ierobežojumi tiek pastiprināti, reaģējot uz Covid-19 gadījumu skaita strauju pieaugumu, sevišķi jauniešu vidū.

"Delta paveids ir draudīgs, jo tas ātri izplatās," sacīja premjerministrs Mario Dragi.

Veselības ministrs Roberto Speranca aicināja cilvēkus vakcinēties.

Jaunie noteikumi no augusta noteiks arī to, kā tiks klasificētas riska zonas, kas ir baltā, dzeltenā, oranžā vai sarkanā krāsā. Saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvā rādītāja vietā par noteicošiem parametriem kļūs tas, cik lielā mērā ir aizpildītas slimnīcu Covid-19 palātas un intensīvās aprūpes nodaļas.

Itālijas veselības iestādes ceturtdien reģistrēja vairāk nekā 5050 jaunus inficēšanās ar Covid-19 gadījumus un 15 jaunus nāves gadījumus.

Itālijā pilnībā vakcinēti pret Covid-19 līdz šim ir vairāk nekā 53% no aptuveni 60 miljoniem cilvēku vecumā virs 12 gadiem.

Jaunzēlande izbeidz "ceļošanas burbuli" ar Austrāliju

Jaunzēlande ir slēgusi savu robežu ar Austrāliju, kas mēģina ierobežot jaunus Covid-19 uzliesmojumus, piektdien paziņoja Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna.

Līdz ar to tiek izbeigts tā sauktais "ceļošanas burbulis" starp Austrāliju un Jaunzēlandi, kas sāka darboties 19.aprīlī un ļāva abu valstu pilsoņiem ceļot starp tām bez nepieciešamības doties karantīnā.

Ārderna sacīja, ka jaunā koronavīrusa delta paveids ir "būtiski mainījis riska profilu" un tagad Covid-19 ir plaši izplatīta Austrālijā.

"Mēs vienmēr esam teikuši, ka mūsu atbilde attīstīsies, attīstoties vīrusam. Šis nav lēmums, ko mēs būtu viegli pieņēmuši, bet tas ir pareizais lēmums, lai saglabātu jaunzēlandiešu drošību."

Premjerministre sacīja, ka Jaunzēlandes robeža tiks slēgta pusnaktī uz sestdienu un paliks slēgta vismaz astoņas nedēļas, lai dotu Austrālijai laiku tikt galā ar pašreizējiem Covid-19 uzliesmojumiem.

Mēs tiešām gribam, lai šis burbulis atjaunotos. Mēs paliekam uzticīgi tam un, kad es šorīt runāju ar [Austrālijas premjerministru] Skotu Morisonu, es tieši paudu šo uzskatu. Bet tam jābūt drošam," teica Ārderna.

Ceļošanas burbulis starp Jaunzēlandi un Kuka salām vēl paliek spēkā.

Jaunzēlandē, kur ir pieci miljoni iedzīvotāju, kopš pandēmijas sākuma reģistrēti 2499 inficēšanās un 26 nāves gadījumi.

Austrālijā, kur ir 25 miljoni iedzīvotāju, kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 32 000 inficēšanās gadījumu un 915 nāves gadījumi. Vairāk nekā puse iedzīvotāju ir pakļauti karantīnas ierobežojumiem Covid-19 uzliesmojumu dēļ Jaundienvidvelsas, Viktorijas un Dienvidaustrālijas štatos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu