Islande atjauno Covid-19 ierobežojumus (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Islande, kas kā viena no pirmajām valstīm pasaulē atcēla visus Covid-19 ierobežojumus, piektdien paziņoja par jaunu ierobežojumu noteikšanu pēc infekcijas gadījumu kāpuma.

Islande jūnija beigās atcēla noteikumus par sociālo distancēšanu, sejas masku valkāšanu, sabiedriskas pulcēšanās ierobežojumiem un bāru un restorānu darbības laiku, kurus tā bija ieviesusi pērnā gada martā.

No pusnakts uz pirmdienu līdz 13.augustam sabiedriskas pulcēšanās tiks ierobežotas ar 200 cilvēkiem, tiks atjaunota viena metra sociālā distancēšanās, un bāri un restorāni būs jāslēdz ne vēlāk kā plkst.23.

Peldbaseini un iekštelpu sporta nodarbību vietas varēs uzņemt cilvēkus līdz 75% no savas ietilpības, un iekštelpās būs obligāti jāvalkā sejas maskas.

Lai gan Islandē vairāk nekā 85% no iedzīvotājiem vecumā virs 16 gadiem ir saņēmuši abas Covid-19 vakcīnu devas, valstī kopš 12.jūlija ir reģistrēti 355 jauni Covid-19 gadījumi.

Vairums jauno infekcijas gadījumu ir Covid-19 delta paveida dēļ, kas pirmoreiz tika konstatēts Indijā.

Islande arī atjaunos ierobežojumus uz robežām, pieprasot negatīvu PCR testu, kas nav vecāks par trim diennaktīm, no pilnīgi vakcinētiem ceļotājiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu