ASV sola Afganistānas drošības spēkiem 3,3 miljardus dolāru (1)

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani piektdien apstiprinājis gatavību turpināt palīdzību afgāņu drošības spēkiem, Baltajam namam norādot, ka šiem mērķiem administrācija Kongresam pieprasījusi 3,3 miljardus dolāru (2,8 miljardus eiro).

"Prezidents Baidens apstiprināja Savienoto Valstu apņēmību turpināt sniegt palīdzību afgāņu drošības spēkiem pašaizsardzības jomā," pavēstīja Baltais nams.

Paziņojumā teikts, ka šiem mērķiem 2022.finanšu gadā Kongresam pieprasīti 3,3 miljardi dolāru.

Baidens un Gani bija "vienisprātis, ka pašreizējais talibu uzbrukums tiešā veidā ir pretrunā kustības paziņojumiem par atbalstu konflikta noregulējumam sarunu ceļā", teikts paziņojumā.

"Līderi sprieda par afgāņu apvienošanas svarīgumu, lai atbalstītu kopīgās intereses drošības un miera jomā. Prezidents Baidens uzsvēra, ka ASV turpinās diplomātiskos centienus, lai valstī panāktu noturīgu un taisnīgu politisko noregulējumu," norādīja Baltais nams.

Pēdējo mēnešu laikā drošības situācija Afganistānā ievērojami pasliktinājusies.

Kopš maija sākuma, kad tika uzsākts ārvalstu karaspēka izvešanas pēdējais posms, talibu nemiernieki ieņēmuši plašas teritorijas ārpus lielajām pilsētām, kā arī daudzus stratēģiski svarīgus robežpunktus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu