Konkurences padome vērtē "Tolmeta" vēlmi iegādāties "Atita" aktīvus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krāsainā metāla pieņemšanas punkts.
Krāsainā metāla pieņemšanas punkts. Foto: /

Konkurences padome (KP) saņēmusi metāllūžņu pārstrādātājas un vairumtirgotājas SIA "Tolmets" apvienošanās ziņojumu par kopīgas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār metāllūžņu uzņēmuma SIA "Atita" aktīviem, informēja KP.

"Tolmets" pamatdarbība ir melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšana, pārstrāde un tirdzniecība, kā arī savu nekustamo īpašumu, mašīnu un iekārtu iznomāšana citiem metāllūžņu iepirkšanas un otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem.

Savukārt "Atita" pamatdarbība ir melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšana, otrreizēja pārstrāde un tirdzniecība, līdz ar to apvienošanās dalībnieku pamatdarbība pārklājas melno un krāsaino metālu lūžņu iepirkšanas, otrreizējās pārstrādes un tirdzniecības tirgū. "Atita" darbojas Latvijas teritorijā, un tai ir četri metāllūžņu pieņemšanas punkti Latgalē - Rēzeknē, Dagdā, Kārsavā un Ludzā.

KP viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas ir jāpieņem lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem; vai arī jālemj par papildu izpētes uzsākšanu. Ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Tolmets" dibināts 1999.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir septiņi miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Vladimirs Carkovs (48%), Jurijs Homutovs (48%) un Roberts Ivanovs (4%).

Patlaban nav pieejama informācija par "Tolmeta" finanšu datiem 2020.gadā, tomēr 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 154,515 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,088 miljonu eiro peļņu.

SIA "Atita" reģistrēta 2006.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Tatjana Tarasova.

"Atita" 2020.gadu noslēdza ar 1,922 miljonu eiro apgrozījumu un 236 646 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu