Konkursā uz LDz neatkarīgā padomes locekļa amatu saņemti 20 pieteikumi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijas ēka.
Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijas ēka. Foto: Zane Bitere/LETA

Konkursā uz VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) neatkarīgā padomes locekļa amatu ar kompetenci inženiertehniskajā jomā saņemti 20 pieteikumi, informēja Pārresoru koordinācijas centra pārstāvis Guntis Rozenbergs.

Viņš atklāja, ka paredzams, ka atlases komisijas darbs varētu ilgt līdz augusta beigām, iesniedzot Satiksmes ministrijai kā LDz kapitāldaļu turētājai apstiprināšanai padomes locekļa amatam atlasītos pretendentus.

Kā ziņots, konkursā uz attiecīgo amatu pieteikumus varēja iesniegt līdz 18.jūlijam.

LDz padomes locekļiem izvirzītas obligātās minimālās prasības - nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši kompetences jomai, valsts valodas prasmes C1 līmenī un angļu valodas prasmes ne zemākas par B2 līmeni atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei.

Tāpat kandidātiem pēdējo desmit gadu laikā jābūt vismaz triju gadu pieredzei vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vēlama biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā vai vismaz piecu gadu pieredze vadošā akadēmiskā personāla amatā (asociētais profesors, profesors, vadošais pētnieks), kas ietver arī pētniecību un zinātniskās publikācijas dzelzceļa pakalpojumu jomā vai citā pielīdzināmā jomā, vai vismaz triju gadu darba pieredze inženiertehniskās jomas saistīto jautājumu risināšanā.

Pretendentiem tiek izvirzītas arī profesionālās pieredzes, kompetenču un zināšanu prasības - izpratne inovāciju jomā, zināšanas un izpratne par LDz komercdarbības jomu, kā arī iepriekšējā darba pieredze šajos jautājumos tiks uzskatīta par priekšrocību, izpratne un zināšanas inženiertehniskajā (dzelzceļa infrastruktūras un ritošā sastāva) jomā, zināšanas par valsts kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldi, attīstītas stratēģiskā redzējuma un pārmaiņu vadības kompetences, attīstītas plānošanas, organizēšanas un lēmuma pieņemšanas prasmes un vēlama krievu valodas prasme.

Padomes loceklim noteikta bruto mēneša atlīdzība 2209 eiro apmērā.

Darbu LDz padomē turpina tās priekšsēdētājs Jānis Lange un trīs padomes locekļi - Reinis Ceplis, Andris Maldups un Andris Liepiņš.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu