Plūdu upuru skaits Ķīnas vidienē sasniedzis 63

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas Henaņas provinces galvaspilsētā Džendžou, kur šonedēļ spēcīgu lietusgāžu laikā applūda metro, kopējais plūdu upuru skaits sasniedzis 63, bet vēl pieci cilvēki joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem, svētdien paziņojušas provinces varas iestādes.

Pilsētā, kurā ir vairāk nekā 10 miljoni iedzīvotāju turpinās sakopšanas darbi, no ielām tiek novāktas dubļu sanesas un plūdos cietušie automobiļi. Daži pilsētas rajoni joprojām guļ pat divus metrus dziļā ūdenī. Lēsts, ka plūdos sagruvušas kopumā gandrīz 9000 mājas.

Plūdu dēļ evakuētajiem iedzīvotājiem tiek izdalīta pārtika un dzeramais ūdens, bet bet karavīri cenšas ar smilšu maisiem aizlāpīt pārrautos dambjus pie vairākiem Henaņas provinces ciemiem.

Taifūns "In-Fa", kura nestās lietavas pārvērta automaģistrāles mutuļojošās upēs un applūdināja Džendžou metro sistēmu, uz laiku iesprostojot pazemes tuneļos un metrovilcienos simtiem cilvēku, tagad apdraud citu Ķīnas teritorijas daļu, tai skaitā Džoušaņas pilsētu valsts austrumu piekrastē, kur gaidāmi piecus līdz septiņus metrus augsti viļņi.

Šanhajā un Džedzjanas provincē drošības apsvērumu dēļ slēgtas lidostas, Šanhajas apkaimē apturēta ātrvilcienu satiksme, slēgta Disnejlenda un citi izklaižu parki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu