Jonass izcīna 13.vietu Čehijas "Grand Prix" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien ieņēma 13.vietu pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē piektā posma - Čehijas "Grand Prix" - sacensībās.

Pirmajā braucienā Jonass izstājās motocikla defekta dēļ, bet otrajā viņš finišēja sestajā pozīcijā, posma kopvērtējumā ar 15 punktiem ierindojoties 13.vietā.

Vispirms svētdien tika aizvadīts kvalifikācijas brauciens, kurā Jonass uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet ātrākais bija spānis Horhe Prado.

Pirmā brauciena startā Jonass izkaroja devīto vietu, devītajā aplī pakāpās uz astoto vietu, bet 12. - uz septīto. Tomēr 13.aplis Latvijas sportistam kļuva par liktenīgo, izstājoties un nostumjot motociklu trases malā.

Uzvarēja Prado, kurš apsteidza slovēnis Timu Gajseru un francūzi Romēnu Fevru.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta ieguva astoto vietu, piektajā aplī pakāpjoties par vietu augstāk. Tomēr devītajā aplī nīderlandietis Kalvins Flanderens atkal nokļuva Latvijas motokrosistam priekšā.

12.aplī nīderlandietim izstājoties, Jonasam izdevās apdzīt arī britu sportistu Šonu Simpsonu un noturēt sesto pozīciju līdz finišam.

Otrajā braucienā uzvaru svinēja itālis Antonio Kairoli, kurš apsteidza Žeremī Sīveru no Šveices un Prado.

Posmā ar 45 punktiem uzvarēja Prado, otrais ar 40 punktiem bija Kairoli, trešais ar 38 punktiem - Sīvers.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 194 punktiem ir Gajsers, bet tālāk ar 183 punktiem ir Kairoli, 177 - Prado un 174 punktiem - Fevrs. Jonass iekrājis 119 punktus, kas dod astoto vietu.

Sezonas pirmajā posmā Krievijā Jonass bija trešais otrajā braucienā un summā ieņēma astoto vietu, nākamajos divos etapos Lielbritānijā un Itālijā bija sestais, bet pirms nedēļas Nīderlandes trasē Ossā ierindojās 11.vietā.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā, bet septītais posms 11.jūlijā paredzēts Latvijas trasē Ķegumā.

MX2 klasē, kur Latvija nebija pārstāvēta, divu braucienu summā Čehijā uzvarēja itālis Matia Gvadaņīni.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu