Privātmājas pagalmā mētājas "nederīgs" policijas auto. Kā tad tā? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kādas privātmājas pagalmā Rīgā pamanīts Ceļu policijas auto Škoda ar veco marķējumu. Tā kā auto bija bez bākugunīm un priekšējās daļas komponentēm, tai skaitā bamperiem un lukturiem, radušies jautājumi par spēkrata izcelsmi, statusu un piederību.

Šo auto kādas privātmājas pagalmā Rīgā iemūžināja aculiecinieks, kurš vērsās pie TV3 raidījuma ”Degpunktā” ar jautājumu, vai šādā veidā dekorēt savu privāto auto nav pārkāpums. Arī Valsts policijai bija nepieciešams laiks, lai noskaidrotu, kā ”Škoda” automašīna ar trafarējumu nonāca privātpersonas rokās.

Atklājās, ka mašīna tiešām kādreiz kalpoja likumsargu autoparkā līdz brīdim, kad spēkrats cieta negadījumā.

”Valsts policijā ikdienā lietošanā ir automašīnas, kuras ir gan policijas īpašumā, gan pieder līzinga kompānijai. Pēc līguma termiņa beigām attiecīgās automašīnas tiek atgrieztas līzinga kompānijai, kura var tās tālāk realizēt, pamatojoties uz līguma nosacījumiem. Konkrētajā gadījumā policijas automašīna pēc ceļu satiksmes negadījuma tika nodota atpakaļ līzinga kompānijai, kurai ir tiesības realizēt to tālāk. Taču šajā gadījumā līzinga kompānija nav izpildījusi visus līguma nosacījumus. Tā nav noņēmusi policijas trafarējumu no automašīnas virsbūves. Tāpat Valsts policijas amatpersonas ir veikušas pārrunas ar šā brīža automašīnas īpašnieku, kurš apsolīja noņemt trafarējuma uzlīmes no konkrētās automašīnas,” skaidro Valsts policijā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pēc publiski pieejamās informācijas par Iekšlietu ministrijas konkursa rezultātiem par policijas automašīnu nomu, kas bija izsludināts 2016. gadā, zināms, ka tajā uzvarēja četri uzņēmumi – ”Karlo motors”, ”SEB Līzings”, ”Pilna servisa līzings” un ”Auto26”.

Sazinoties ar uzņēmumiem, atbildes uz jautājumiem par auto piederību un izsoles kārtību nav gūtas, jo attēlos nav redzams automobiļa valsts reģistrācijas numurs. 

”Diemžēl pēc iesūtītās informācijas nav iespējams identificēt konkrētā auto vraka piederību. Ja pēc ceļu satiksmes negadījuma transportlīdzeklis tiek atzīts par bojā gājušu, tad transportlīdzeklis tiek noņemts no uzskaites CSDD un tā atliekas tiek realizētas. Ar automašīnu, kura nav uzskaitē CSDD un kurai nav valsts reģistrācijas numura zīmju, ir aizliegts piedalīties ceļu satiksmē. Apskatot jūsu iesūtīto attēlu, ir secināms, ka ar tajā redzamā transportlīdzekļa vraku, visticamāk, ceļu satiksmē piedalīties tehniski un fiziski nav iespējams,” skaidroja uzņēmums ”Auto26”.

Zināms, ka, risinot situāciju, policisti jau paši ir sazinājušies ar trafarētā spēkrata jauno īpašnieku un pēc pārrunām saimnieks ir noņēmis visas uzlīmes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu