Uz festivāla "Var! Būt!" skatuves - grupa "Nikto"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nikto"
"Nikto" Foto: publicitātes

Jaunais pilsētas festivāls bez distances "Var! Būt!" 30. un 31. jūlijā norisināsies kultūrtelpā "Hanzas perons" un "Vasaras perona" terasē. 31. jūlijā uz “Hanzas perona” skatuves uzstāsies krieviski dziedošā alternatīvā roka grupa “Nikto”.

Cik liela nozīme ir iespējai atkal uzstāties festivālā ar klausītājiem klātienē un kā tieši šajā kontekstā visvairāk pietrūka?

Jebkurš koncerts ir sava veida apmaiņa starp māksliniekiem un klausītājiem, kurā emocijas plūst abos virzienos. Mēģinājumos vai, it īpaši, darbojoties mājās, to nav iespējams atkārtot. Koncerts vienmēr ir "nedroša vide", kur katra skaņa un sajūta notiek tikai šeit un tagad un tamdēļ tiek uztverta saasināti. Taču tieši šis saasinājums paver iespēju vismaz uz mirkli pārvarēt ikdienas dzīves ierobežojumus un ieiet laikā un telpā ārpus laika un telpas.

Vai pandēmijas izraisītās pauzes laikā sanācis pārdomāt līdzšinējo darbošanos un gūti kādi jauni secinājumi par turpmāko koncertdarbību?

Jā!

Ko gaidīt no jūsu uzstāšanās festivālā “Var! Būt!”?

Godīgu grupas noskaņojuma atspoguļojumu. “Nikto” ir kā Šrēdingera kaķis - mums pašiem ne vienmēr ir skaidrs, kā tas šķetināsies šoreiz.

Kādus māksliniekus tu vēlētos ieraudzīt šādā jaunā pilsētas festivālā?

Aprobežojoties ar Baltiju: “Les Attitudes Spectrales”, “Gas of Latvia”, Adrianu Grīnu, Keitiju Bārbali, “Centre El Muusa”, “Ringhold”, “Sheep Got Waxed”, “Timid Kooky”, “Garbanotas Bosistas”.

Kādi ir grupas tuvākās nākotnes plāni?

Kaut kad ziemā plānojam sākt rakstīt jauno albumu.

Novēlējums dažādas mūzikas cienītājiem un attiecīgi stilistiski eklektiskā festivāla “Var! Būt!” apmeklētājiem?

Mūzikas "stils" ir tikai rāmis mākslinieka centieniem pieskarties kaut kam īstam. Tas nosaka tikai izteiksmes līdzekļus. Mūzika sākas tajā pusē.

Biļetes uz festivālu vēl nopērkamas bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu