Top jauna multimediju izrāde par viduslaikiem ar Arņa Medņa mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Arnis Mednis
Arnis Mednis Foto: publicitātes

Mūziķis un komponists Arnis Mednis sadarbībā ar "Digital Art House" (Rīgā, Skolas ielā 2) radījis līdz šim Baltijā nebijušu multimediālu izrādi "Noslēpumainie viduslaiki", kurā apvienota komponista oriģinālmūzika, skatuves mākslinieku meistarība un slavenā viduslaiku mākslinieka Hieronima Bosa gleznu projekcijas, kas kopā veido izrādes kombināciju. Pasākums notiks šā gada 5. augustā.

Speciāli šim projektam radītajai mūzikai Mednis iedvesmu smēlies viduslaiku skaņdarbos, kas izrādē "Noslēpumainie viduslaiki" papildināta ar viduslaiku dzejnieku dzeju.

Izrādes muzikālajam pavadījumam kombinēti viduslaiku instrumenti – krumhorns, ko spēlē Ieva Nīmane, lauta un koboza, ko spēlē Lenards Gotlubs, kā arī blokflautas, virsotņu flautas un duduks, ar elektroniskajiem mūzikas instrumentiem, ko spēlē Arnis Mednis un bundzinieks Miķelis Dzenuška.

Programmā piedalās seno deju grupa "Balāre", kas viduslaiku tērpos ar kustībām un deju soļiem uzbur tā laikmeta ainas.

"Balāre"
"Balāre" Foto: publicitātes

Tas viss apvienots ar gleznotāja Hieronima Bosa gleznu videoprojekcijām, kas atainojas visapkārt skatītājam, radot sajūtu, ka cilvēks atrodas senā mākslinieka gleznā.

Šī programma ir viduslaiku misticisma apvīta un papildināta ar mūsdienu elektroniskās mūzikas ritmiem. Uz skatuves savienosies dzīvo gleznu, kustību, skaņas un tehnoloģiju radīta atmosfēra. Vizuālo baudījumu sniegs mistiskā mākslinieka Hieronīma Bosa triptihs “Pasaulīgo baudu dārzs” .

Bosa radītās daudzfigūru kompozīcijas — tie ir pārsteidzoši rēbusi, drūma mistika, izsmalcināta viduslaiku fantastika un groteski tēli. Tas ir aizraujošs ceļojums uz mākslinieka realitātes “otru pusi". Jau vairākus gadsimtus cilvēce ir centusies izzināt Bosa darbu nozīmi — varbūt tieši tagad, “dzīvo” gleznu multimediju izstādē, jūs varēsiet par soli pietuvoties Bosa noslēpuma atklāšanai.

Biļetes var iegādāties www.digitalarthouse.eu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu