Latvijas izlases hokejista Jaka komandas biedrs: Pēc smagajām slodzēm vēl gultā nekrītu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Jaks.
Jānis Jaks. Foto: https://www.facebook.com/hcsochi/

Latvijas izlases hokejista Jāņa Jaka komandas biedrs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā "Soči" Ņikita Feoktistovs katras treniņnometnes dienas beigās uzreiz nekrīt gultā, jo fiziskā slodze neesot tik ļoti izteikta.

Jaks 19.jūlijā parakstīja līgumu ar "Soču" klubu. Komanda informē, ka līgums ar četru pasaules čempionātu dalībnieku parakstīts līdz 2022.gada 30.aprīlim.

Jaks pagājušā gada marta beigās ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Beikersfīldas "Condors" parakstīja viena gada līgumu.

Latvietis svētdien ieradās Sočos, lai pievienotos komandai treniņnometnē. Viņš vienībai pievienojās vēlāk, jo bija jānokārto visi nepieciešamie dokumenti, lai saņemtu Krievijas vīzu.

Latvijas izlases aizsarga komandas biedrs Feoktistovs portālam "allhockey.ru" norādīja, ka pagaidām treniņnometne neizceļas ar īpaši smagām fiziskajām slodzēm.

"Skaidrs, ka nav viegli. Zinājām, ka būs nometne, tāpēc trenējāmies arī atvaļinājuma laikā. Pagaidām gan fiziskās slodzes ir adekvātas. Pagaidām nav vēl bijis tā, ka pēc treniņiem vakarā vienkārši iekrītu gultā bezspēkā. Ceru, ka tā arī nebūs. Jau pašā pirmajā nometnes dienā tika likts uzsvars uz slidošanu. Grūti, bet nepieciešami," izteicās Feoktistovs.

Pagājušā gada augustā 25 gadus vecais Jaks uz pārbaudes laiku pievienojās Rīgas "Dinamo", bet vēlāk tika pie pilna laika līguma. 25 gadus vecais latviešu aizsargs pagājušajā sezonā debitēja KHL, aizvadot 17 mačus "Dinamo" rindās un tajās gūstot 4 (1+3) rezultativitātes punktus.

Tāpat viņš vienu spēli aizvadīja arī "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandā "Zemgale"/LLU, bet ar rezultativitāti neizcēlās.

Pēc tam aizsargs devās atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Beikersfīldas "Condors", kuras rindās 20 spēlēs tika pie sešiem (2+4) rezultativitātes punktiem.

Pirms tam sešas sezonas hokejists ir pavadījis Ziemeļamerikā, pēdējās četras sezonas spēlējot ASV studentu čempionātā (NCAA), pārstāvot Amerikas Starptautiskās koledžas vienību, kuras rindās 135 spēlēs sakrāja 63 (23+40) rezultativitātes punktus.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Jaks divas sezonas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) pārstāvēja hokeja kluba "Rīga" komandu.

Hokejists pasaules čempionātā ir pārstāvējis Latvijas U-18, U-20 un pieaugušo izlasi.

KHL sezona sākas 1.septembrī, bet "Soči" pirmo maču aizvadīs dienu vēlāk savā laukumā ar Habarovskas "Amur".

Soču klubs aizvadītajā sezonā ar 37 punktiem 60 spēlēs Rietumu zonā apsteidza vien Rīgas "Dinamo", bet visā līgā ieņēma trešo vietu no beigām, izslēgšanas spēļu turnīram nekvalificējoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu