LNOB ēkā par pusmiljonu eiro uzstādīs ugunsdrošības sistēmas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā opera.
Latvijas Nacionālā opera. Foto: Zane Bitere/LETA

SIA "VPM Latvia" par 503 907 eiro Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēkā uzstādīs ugunsdrošības sistēmu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publiskotā informācija.

LNOB ēku Aspazijas bulvārī nosacīti veido divas daļas: 19.gadsimta sešdesmitajos gados celtais operas nams un 2001.gadā celtais piebūvju komplekss. LNOB ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kā arī ēkā ietilpstošo telpu interjera dekoratīvā apdare Lielajā zālē un citās telpās ir valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Tehniskajā specifikācijā norādīts, ka uzņēmumam būs jāveic ugunsdrošību sistēmu izbūve LNOB vēsturiskajā un jaunajā ēkā. "VPM Latvia" būs jāierīko automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, automātiskā balss ugunsgrēka izziņošanas sistēma un ugunsdzēsības sūkņu vadības sistēma saskaņā ar izstrādāto tehnisko projektu.

Uzņēmumam sistēmu izbūve būs jāveic pakāpeniski pa ēku stāviem, nodrošinot nepārtrauktu esošās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas darbību pārējos stāvos. Veicot jauno sistēmu uzstādīšanu, "VPM Latvia" pakāpeniski un paralēli demontēs vecās iekārtas.

Tehniskajā specifikācijā uzsvērts, ka LNOB ir nepārtraukti funkcionējoša institūcija, kurā notiek izrādes, mākslinieku mēģinājumi un administratīvā personāla darbs. Būvdarbi tiks veikti darba dienās no plkst.8. līdz 16, ievērojot objektā noteiktos iekšējās kārtības noteikumus un LNOB pārstāvja norādījumus, lai traucējums institūcijas darbībai būtu minimāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu