VIDEO ⟩ Pemmes purvā izcēlies meža ugunsgrēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Siguldas novada Lēdurgas pagastā šodien izcēlies ugunsgrēks Pemmes purvā un dzēšanas darbos iesaistīs arī armijas un robežsardzes helikopterus, apstiprināja Valsts meža dienestā (VMD) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Saskaņā ar dienesta rīcībā esošo informāciju, pašlaik degšanas iemesls un platība nav zināma. VMD pārstāvji norādīja, ka ugunsgrēka notikuma vietai ir grūti piekļūt.

VUGD aģentūrai LETA skaidroja, ka VUGD pirmdien plkst.9.13 saņēma izsaukumu uz Lēdurgas pagastu, kur deg mežs un purvs.

Notikuma vietā strādā VMD, 31 VUGD ugunsdzēsējs, izmantojot deviņas autocisternas, kā arī Inčukalna un Lēdurgas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Ugunsgrēka ierobežošana turpinās.

Pagaidām nav precīzi zināms, vai uguns ir izplatījusies dabas lieguma "Lielais un Pemmes purvs" teritorijā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna, dabas liegums "Lielais un Pemmes purvs" ir veidots augstā tipa purvu masīva aizsardzībai.

Purva klajā daļa, kā arī mežiem klātās pussalas un purva salas ir piemērotas reto plēsīgo putnu ligzdošanai. Purvā ir arī relatīvi daudz atklātu ūdeņu - ezeri un lāmas, kā arī pārmitru un dūkstainu vietu, kas piemērotas purva bridējputnu un ūdensputnu ligzdošanai. Dabas lieguma platība ir 3475 hektāri, informēja Rēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu