Turpinās dzēšanas darbi Pemmes purvā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Purvs pēc ugunsgrēka. Ilustratīvs attēls
Purvs pēc ugunsgrēka. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Aizvien turpinās dzēšanas darbi ugusngrēkā Siguldas novada Lēdurgas pagasta Pemmes purvā, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš stāstīja, ka dzēšanas darbos iesaistīti lieli resursi gan no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan VMD. Tāpat dzēšanas darbiem piesaistīti divi helikopteri un valsts robežsardze.

Degšanas platība aizvien nav zināma, tomēr Jaunķiķis solīja informēt tiklīdz to izdosies apzināt.

Iepriekš VMD pārstāvji norādīja, ka ugunsgrēka notikuma vietai ir grūti piekļūt.

Jau ziņots, ka VUGD pirmdien plkst.9.13 saņēma izsaukumu uz Lēdurgas pagastu, kur deg mežs un purvs.

Notikuma vietā strādāja VMD, 31 VUGD ugunsdzēsējs, izmantojot deviņas autocisternas, kā arī Inčukalna un Lēdurgas brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Vēl nav precīzi zināms, vai uguns ir izplatījusies dabas lieguma "Lielais un Pemmes purvs" teritorijā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna, dabas liegums "Lielais un Pemmes purvs" ir veidots augstā tipa purvu masīva aizsardzībai.

Purva klajā daļa, kā arī mežiem klātās pussalas un purva salas ir piemērotas reto plēsīgo putnu ligzdošanai. Purvā ir arī relatīvi daudz atklātu ūdeņu - ezeri un lāmas, kā arī pārmitru un dūkstainu vietu, kas piemērotas purva bridējputnu un ūdensputnu ligzdošanai. Dabas lieguma platība ir 3475 hektāri, informēja Rēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu