Dakteri Klauni iziet ielās! Rīgā notiek medicīniskās klaunādes zibakcija (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Atklāj Dr.Klauns vasaras kampaņu
Atklāj Dr.Klauns vasaras kampaņu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas centrā šodien, 27.jūlijā, varēs redzēt neparastu pasākumu — Dakteru Klaunu zibakciju jeb flešmobu. Medicīniskās klaunādes profesionāļi, kuri ikdienā strādā Latvijas slimnīcās, izies Rīgas ielās. 

Viņu mērķis — uzdāvināt ikvienam rīdziniekam un Rīgas viesim dažus prieka mirkļus, vienlaikus pievēršot cilvēku uzmanību emocionālās veselības problēmai un nepieciešamībai atbalstīt bērnus slimnīcās.

Ar šo zibakciju labdarības biedrība “Dr.Klauns” sāk savu ikgadējo ziedojumu piesaistes kampaņu, tā ilgs no 27. jūlija līdz 31. augustam. “Pašlaik ir diezgan grūti sarīkot patiešām varenu un saistošu publisko pasākumu, tāpēc mēs izdomājām šādu zibakciju,” stāsta Marianna Milovska, biedrības “Dr.Klauns” vadītāja.

Medicīniskā klaunāde – tas ir terapijas veids, kas caur brīvu un vieglu spēli dod iespēju bērniem, kuri spiesti atrasties slimnīcā, tikt galā ar stresu, līdz ar to atveseļošanās norit daudz veiksmīgāk.

Dakteri Klauni ar savu darbu psiholoģiski atbalsta ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos — vecākus un medicīnas personālu.

“Šodien, kad ikviens mediķis strādā uz savas izturības un spēju robežas, jautājums par atbalstošu un komfortablu vidi slimnīcās ir īpaši aktuāls,”

uzsver Marianna Milovska.

Biedrības “Dr.Klauns” darbs tiek nodrošināts, tikai un vienīgi pateicoties līdzcilvēku un uzņēmumu ziedojumiem. 35 Dakteri Klauni katru dienu dodas uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai palīdzētu bērniem pārvarēt slimības un ātrāk kļūt veseliem.

27. jūlijā no plkst. 17 līdz 19 Dakterus Klaunus varēs ieraudzīt gan Rīgas centrā, gan arī satikt viņu ceļā no Bastejkalna uz Līvu laukumu un tālāk uz Vērmanes dārzu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu