Eiropas krāpniecības shēmu upuri pauduši neizpratni un sašutumu par to, ka, lai arī viņu partneruzņēmums, kas izrādījies čaulas kompānija, ir reģistrēts Igaunijā (kur arī paliek krāpnieku slava), notvert īstos krāpniekus ir tikpat kā nereāli, vēsta Postimees. 

Nesen Francijas varasiestāžu interešu sfērā nonāca krāpnieku grupa, kurai izdevās noslēpties ar vairākiem desmitiem miljonu eiro, kas izkrāpti no lētticīgiem investoriem. Visas šīs krāpniecības epizodes vieno fakts, ka tajās tika iesaistītas Igaunijā dibinātas kompānijas.

Francijas investoriem, kuri lēma ieguldīt naudu kriptovalūtās, viss sākās skaisti - šopavasar "RR Crypto" ieguldītājiem ļāva nopelnīt vairāk nekā desmit procentus no ieguldītās summas. Tomēr jūnijā kļuva skaidrs, ka ir problēmas, - uzņēmuma vadītājs Vinsents Ropio paziņoja par to, ka vienas no lielākajām kriptovalūtu platformām "Binance" darbības dēļ "RR Crypto" nevar piekļūt savam īpašumam. Parasti runas par to, ka uzņēmumam ir radušās tehniskas problēmas liecina, ka kriptokrāpnieki jau gatavojas krāmēt mantas.

Notikumi attīstījās ātri, un drīz kļuva skaidrs, ka līdz 58 miljoniem eiro, kas tika investēti "RR Crypto", vienkārši pazuda. Izdevums "France Bleu" rakstīja, ka kopējais zaudējumu apjoms mērāms no 500 līdz pat 350 000 eiro uz vienu cilvēku. Lieta nodota Dižonas tiesā, bet izmeklēšana turpinās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X