Par nelikumīgu Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu aizturēti deviņi irākieši (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas robeža. Ilustratīvs attēls.
Baltkrievijas robeža. Ilustratīvs attēls. Foto: Free Belarus/Shutterstock

Valsts robežsardze pirmdien Krāslavas novadā par nelikumīgu Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu aizturējusi deviņus Irākas pilsoņus.

Robežsargi, pārbaudot kāda vietējā iedzīvotāja sniegto informāciju, ciemā Maksimova veica pārkāpēju meklēšanu un aizturēja deviņus vīriešus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Ciems atrodas pie Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess.

Irākas pilsoņi aizturēti Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietoti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Daugavpilī.

Šogad šī ir piektā aizturētā valsts austrumu robežu nelikumīgi šķērsojušo personu grupa, savukārt pērn par "zaļās" robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 23 trešo valstu pilsoņi.

Tāpat Valsts robežsardzei ir ļoti svarīgs vietējo iedzīvotāju atbalsts nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas un kontrabandas apkarošanā.

Jau ziņots, ka Nacionālie bruņotie spēki no 12.jūlija nosūtījuši zemessargus uz valsts austrumu robežu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumu pastiprināšanai. Zemessargi tika nosūtīti uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežām.

Šāds lēmums pieņemts, jo iepriekš bija novērojama pastiprināta nelegālo migrantu plūsma pār Lietuvas - Baltkrievijas robežu. Eiropas politiķi ir pieļāvuši, ka migrantu plūsma no Baltkrievijas notiek ar šīs valsts vadības atbalstu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu