Foto Cēsīs izskanējis Kristīnes Balanas un Vencela Fuksa koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Anete Rūķe

Sestdien, 24. jūlijā, koncertzālē "Cēsis" Trīs Balanas rezidences ietvaros izskanēja koncertprogramma "Mūzikas labirints". Aplūko foto no koncerta! 

Rezidence kādā koncertvietā ir iespēja mūziķiem īstenot savas mākslinieciskās ieceres, veidojot īpašas koncertprogrammas. Šajā reizē ar Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu Kristīnei Balanas bija iespēja Cēsīs muzicēt kopā ar Berlīnes filharmoniķu vadošo klarnetistu Vencelu Fuksu un diriģentu Stenliju Dodsu, kā arī ar Berlīnes filharmonijas Karajana akadēmijas absolventu un Latvijas jauno mūziķu apvienoto orķestri.

Ar koncertu Cēsīs, klātesot LR ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, tika atzīmēta Latvijas un Vācijas diplomātisko attiecību simtgade.

Foto: Koncertzālē "Cēsis" izskanējis Kristīnes Balanas un Vencela Fuksa koncerts.

"Mūzikas labirintu" atklāja Mocarta noslēpumaini atjautīgais "Muzikālais joks", bet turpinājumā – vijolnieces Kristīnes Balanas ārkārtīgi virtuozā izpildījumā skanēja reti atskaņots baroka laika komponista Pjetro Lokatelli skaņdarbs Laberinto Armonico, kas pilnībā attaisno savu apakšvirsrakstu: facilus aditus, difficilis exitus ‒ viegli ienākt, grūti izkļūt. Pēc ilgām stāvovācijām, Kristīne savus talanta cienītājus papildus iepriecināja ar Antonio Vivaldi "Ziemu".

Programmas otrajā daļā Karajana akadēmijas absolventu un Latvijas jauno mūziķu orķestra interpretācijā skanēja kino mūzikas komponista Nino Rotas kinematogrāfiskām ainavām piesātinātais koncerts stīgu instrumentiem, bet izskaņā klausītājus apbūra Vencela Fuksa atskaņotais, brīnumskaistais Mocarta klarnetes koncerts - viens no komponista pēdējiem darbiem pirms pāragrās nāves.

Nākamie Trīs Balanas rezidences koncerti gaidāmi septembrī - VII Starptautiskajā festivālā "Čello Cēsis", kuram čelliste Margarita Balanas izveidojusi divas jaunas programmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu