Aizdomās par laupīšanas mēģinājumu policija meklē Romānu Kļimovecu; līdzdalībnieks aizturēts (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš
Ekrānšāviņš Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jūlija sākumā Rīgā, Purvciemā, tika apzagta kāda automašīna un vēlāk nelikumīgi izmantota nozagtā kredītkarte. Savukārt pāris dienas vēlāk no automazgātavas šajā pašā mikrorajonā, lietojot nazi, veikts laupīšanas mēģinājums. Likumsargi ir noskaidrojuši aizdomās turētās personas, no kurām viens ir aizturēts un apcietināts.

Šobrīd tiek meklēts 1992. gadā dzimušais attēlos redzamais Romāns Kļimovecs. Valsts policija aicina atsaukties ikvienu,

kurš zina viņa iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 67090900 vai 110!

Šā gada 1. jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa policisti saņēma informāciju no kādas vieglās automašīnas īpašnieka par to, ka iepriekšējā dienā no viņa spēkrata, kas bija aizslēgts, nezināmas personas nozagušas tajā atstāto naudas maku ar bankas karti.

Valsts policija nekavējoties sāka notikušā izmeklēšanu, noskaidrojot, ka nozagtā bankas karte tikusi nelikumīgi izmantota veikalā un aptiekā,

lai iegādātos alkoholu, cigaretes un šļirci.

2. jūlijā Rīgā, Purvciema mikrorajonā, kādā automašīnu mazgātavā notika laupīšanas mēģinājums personu grupā. Proti, piedraudot ar nazi, automazgātavas darbiniekam tika mēģināts nolaupīt naudu, taču viņš ātri nospieda trauksmes pogu, pēc kā ļaundari aizbēga. Policija ieguva informāciju, ka laupīšanu izdarījuši divi vīrieši, no kuriem viens, iespējams, apzadzis jau minēto spēkratu, bet otrs, iespējams, nelikumīgi izmantojis zagto kredītkarti. 1990. gadā dzimušo vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par kredītkartes nelikumīgu izmantošanu, policisti aizturēja drīz vien pēc laupīšanas. Savukārt 1992. gadā dzimušais vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās gan par laupīšanu, gan par zādzību no automašīnas, tika izsludināts meklēšanā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas (par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī) un pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas (par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu).

Tāpat sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas un pēc 15. panta ceturtās daļas – par laupīšanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Izmeklēšanas laikā ir iegūts zādzības video ieraksts un aizdomās turētā 1992. gadā dzimušā Romāna Kļimoveca fotogrāfijas.

Foto: Meklēšanā izsludinātā Romāna Kļimoveca foto/Valsts policija

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina vīrieša iespējamo atrašanās vietu! Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67090900 vai 110!

Tāpat Valsts policija aicina automašīnu īpašniekus neglabāt spēkratos mantas, jo par automašīnā atstāta soma vai maiss, kura saturs nav redzams, var pamudināt zagļus uzlauzt spēkratu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu