CVK lūgs juristiem un ministrijām izvērtēt referenduma ierosinājumu par vakcinācijas brīvprātību (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Nao Novoa/Shutterstock

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) lūgs juristu un ministriju viedokļus saistībā ar Saeimas deputāta Alda Gobzema partijas "Likums un kārtība" (LK) rosinājumu sākt parakstu vākšanu referendumam par vakcinācijas brīvprātības noteikšanu Satversmē.

CVK lūgs līdz 18.augustam atzinumu sniegt Saeimas Juridiskajam birojam, Veselības ministrijai, Tieslietu ministrijai, tiesībsargam un Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei.

Atbilstoši likumam CVK lēmums attiecībā uz LK iniciatīvu jāpieņem līdz 26.augustam, šodien CVK sēdē norādīja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Kā ziņots, LK rosina Satversmes 111.pantā noteikt, ka piespiedu vakcinācija un ierobežojumu noteikšana nevakcinētajiem ir aizliegta.

Gobzems uzskata, ka parakstu vākšana par šādiem grozījumiem Satversmē būtu pats ātrākais un juridiski efektīvākais veids, kā apturēt piespiedu vakcināciju - "ātrāk par tiesāšanos vai "Manabalss.lv" iniciatīvu".

Video, kas publicēts deputāta "Facebook" kontā, Gobzems saka, ka jāsavāc apmēram 155 000 parakstu, lai ierosinātu referendumu pret "piespiedu vakcināciju". Viņš pieļauj, ka šo mērķi izdosies panākt divos, trīs mēnešos.

Ja neizdosies, tas būšot "patiesības mirklis visiem laikotājiem un šērotājiem", kā arī apliecinājums, ka Latvijas sabiedrība vēlas "piespiedu vakcināciju".

Jau ziņots, ka Ministru kabinets (MK) ir atbalstījis un virzījis izskatīšanai Saeimā likuma grozījumu projektu, kas paredz, ka darba devējam būs tiesības atbrīvot no amata darbinieku, kurš līdz 15.septembrim nebūs ieguvis Covid-19 sertifikātu. Tāpat paredzēts, ka vakcinēšanās būs obligāta ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības un citās iestādēs.

Par MK piedāvātajiem grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu