No svētdienas slēgs vakcinācijas centru konferenču kompleksā "Atta Centre" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā.
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No svētdienas, 1.augusta, "Atta Centre" pārtrauc savu darbību kā vakcinācijas centrs un atgriezīsies pie kongresu kompleksa formāta, pavēstīja "Atta Centre" pārstāvji.

Lai atsāktu darbu pēc iespējas efektīvāk, centra speciālisti ir veikuši aptauju. Saskaņā ar iegūtajiem datiem, 43% pasākumu rīkotāju galvenais vietas izvēles faktors ir tehniskā aprīkojuma pieejamība tiešsaistes un "hibrīdpasākumu" rīkošanai. Otro vietu prioritāšu sarakstā ieņem piekļuve ātrgaitas interneta pieslēgumam.

Starptautiskā socioloģiskā uzņēmuma "Norstat" aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu, tostarp Latvijas koncertu, konferenču un citu formātu pasākumu organizatori. Respondenti atzīmēja, ka pēc Covid-19 pandēmijas, izvēloties vietu, uzmanība galvenokārt tiek pievērsta profesionāla aprīkojuma pieejamībai, lai pasākums varētu noritēt digitālā formātā. Pasākumu rīkotājiem svarīgs ir arī ātrgaitas internets (31%) un pilna cikla tiešsaistes pasākumu īstenošanas iespējas (30%).

"Komerciālo pasākumu tirgus 2020.gadā kardināli mainījās epidemioloģisko ierobežojumu dēļ. Ierastais klātienes formāts tika pārvietots uz digitālo vidi. Ņemot vērā šo faktu, mēs esam aprīkojuši trīs "Atta Centre" studijas ar profesionālu audio, video un apgaismojuma tehniku. Mūsu centra kvalificētie speciālisti jau ir paguvuši īstenot virkni dažāda formāta un sarežģītības pakāpes tiešsaistes pasākumu. Tā kā no augusta sākuma "Atta Centre" pārtrauks savu darbību kā vakcinācijas centrs, mēs atgriežamies pie savas pamatdarbības un turpināsim darbu kā kongresu komplekss," pauda "Atta Centre" vadītāja Nadia Ignase.

Aptaujas laikā arī noskaidroti arī būtiskākie pasākumu apmeklēšanas aspekti Latvijas iedzīvotāju vidū. 40% respondentu norādīja, ka viņu prioritāte ir bezmaksas autostāvvietu pieejamība pasākuma norises vietā. Organizēta apmeklētāju plūsmas sadalīšana ir vēl viens svarīgs rādītājs - šo variantu izvēlējās 33% aptaujāto, savukārt 27% respondentu kā galveno nosacījumu minēja bezkontakta apkalpošanu.

"Atta Centre" ir Baltijā lielākais daudzfunkcionālais centrs konferenču, izstāžu, koncertu, sporta un citu formātu pasākumu rīkošanai. Biznesa kompleksa kopējā platība ir 22 700 kvadrātmetru. Komplekss sevī iekļauj 22 konferenču zāles, biroju centru, plašu autostāvvietu ar elektromobiļu uzlādes stacijām un aprīkotu virtuvi (keiteringa pakalpojumi pieejami gan iekšējiem, gan izbraukuma pasākumiem). Centrs vienlaicīgi var uzņemt 5500 cilvēkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu