Nacionālais teātris rudenī jauno sezonu atsāks ar astoņiem iestudējumiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba
Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba Foto: Jānis Škapars/TVNET

Septembrī Latvijas Nacionālais teātris atsāks ar astoņiem iestudējumiem, preses konferencē pavēstīja Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba.

Ja pagājušā sezona, Vimbas ieskatā, bija izaicinoša un neviennozīmīga, tad nākamā sezonā ir jau "uzzīmēta", jo pie tās strādājusi mākslinieciskā padome. Vimba uzsvēra, ka komanda ir strādājusi tā, ka teātra direktora ieskatā, jaunā sezona ir sanākusi ļoti cieņpilna, paužot cerību, ka ieplānotais tiks īstenots.

Vimba atklāja, ka jauno sezonu teātris plāno sākt ar Viljama Šekspīra "Sapnis vasaras naktī", tāpat būs skatāma dramaturģes Lindas Rudenes darbs "Riests", ko iestudēs režisors Valters Sīlis.

Runājot par to, kādi režisori plāno strādāt teātra jaunajā sezonā, Vimba pavēstīja, ka tā būs aktrise-režisore Dita Lūriņa, kura veidos iestudējumu Lielajai zālē, bet teātrī strādās arī Ināra Slucka, Sīlis, Reinis Suhanovs un Vladislavs Nastavševs, Regnārs Vaivars un igauņu režisors Ivars Pullu. Tāpat teātrī turpinās darbu tie režisori, kuri strādāja jau iepriekšējā sezonā, proti, tie ir Elmārs Seņkovs, Mārtiņš Gūtmanis, Intars Rešetins un Edmunds Freibergs.

Jau 30.septembrī notiks Viljama Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī" iestudējuma pirmizrāde ar publiku. Iestudējuma režisors ir Seņkovs. Savukārt 16.septembrī Lielajā zālē interesenti varēs noskatīties režisores Ditas Lūriņas iestudēto Frīdriha Šillera jaunības traģēdiju "Ferdinands un Luīze".

Savukārt 22. septembrī varēs noskatīties Sluckas iestudēto Garsona Kanina melodramatisko komēdiju "Dzimusi vakardien". Savukārt Aktieru zālē 10.septembrī interesenti varēs apmeklēt Sluckas iestudēto Harolda Pintera drāmu "Nodevība".

23. septembrī Freiberga režijā būs skatāma Stendāla romantiskā drāma "Sarkanais un melnais". Savukārt "LMT Jaunajā zālē" 14.septembrī Nastavševa režijā varēs noskatīties Kreiga Vernera psiholoģisko trilleri pēc Patrīcijas Haismitas romāna motīviem "Svešinieki vilcienā".

22. septembrī teātrī demonstrēs Lindas Rudenes jokumentālu izrādi "Riests" Valtera Sīļa režijā. Savukārt 30.septembrī varēs noskatīties Latvijas Kultūras akadēmijas studenta Mārtiņa Gūtmaņa režijas diplomdarbu "Persona", kas ir Ingmara Bergmana variācijas par cilvēka tēmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu