Par divu veikalu aplaupīšanu Rīgā aizturēts narkomāns (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Sjstudio6/Shutterstock

Rīgā policija aizturējusi narkomānu aizdomās par divu veikalu aplaupīšanu.

22.jūlijā policija saņēma informāciju, ka plkst.8.24 kādā tirdzniecības vietā Marijas ielā nenoskaidrots vīrietis, piedraudot veikala pārdevējai ar skrūvgriezi, mēģināja nolaupīt no kases aparāta naudu, taču tas neizdevās. Skrienot prom no veikala, vīrietis paķēra trīs alkohola pudeles, kuras pa ceļam turpat veikalā izkrita.

Tajā pašā dienā pēc nepilnas stundas netālu no iepriekš minētās adreses, Matīsa ielā, kādā veikalā nenoskaidrots vīrietis, piedraudot ar virtuves nazi, no kases nolaupīja aptuveni 80 eiro un sešas cigarešu paciņas. Arī šoreiz veikala pārdevēja necieta.

Savukārt 23.jūlijā kādā veikalā Merķeļa ielā nenoskaidrota persona nozaga kafiju, pēc kā sāka bēgšanu no veikala, bet apsardzes darbinieki, pielietojot piparu gāzi, vīrieti aizturēja.

Pēc aizturēšanas vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē, bet policijas darbiniekiem, veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, radās aizdomas, ka minētā persona ir izdarījusi arī iepriekš minētos noziegumus.

Kad vīrietis tika izrakstīts no medicīnas iestādes, likumsargi veica kratīšanu personas dzīvesvietā, kur atpazina apģērbu, kurš bija redzams noziegumu vietās uzņemtajos videokameru ierakstos.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis pēc pirmās laupīšanas 22.jūlijā bija devies uz savu dzīvesvietu, lai pārģērbtos un būtu grūtāk personu identificēt.

Tāpat noskaidrots, ka vīrietis noziegumus izdarījis, lai par nolaupīto naudu iegādātos narkotiskās vielas. Minētā persona atzina savu vainu izdarītajos noziegumos.

Aizturētais ir dzimis 1980.gadā un jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem un par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Aizdomās turētajam vīrietim cita kriminālprocesā bija stājies spēkā spriedums par brīvības atņemšanu. Patlaban persona atrodas ieslodzījuma vietā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu