Ķengaragā aiztur šoferi, kurš no "diviem aliņiem" dabūjis 4,4 promiles (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Svētdienas, 25.jūlija, naktī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Ķengaragā pamanīja aizdomīgu auto, kura vadītājs, ieraugot policistus, strauji nobremzēja, bet tad turpināja ceļu. Likuma sargi nolēma sekot automobilim un nedaudz vēlāk to tomēr apturēja.  

“Ievērojām viņu, viņš ievēroja mūs un izbijās. Uzspieda uz bremžu pedāļa, bet uzreiz turpināja ceļu. Mums šķita aizdomīga viņa uzvedība, nolēmām pabraukt līdzi autovadītājam un pavērot,” TV3 raidījumam Degpunktā atklāj RPP Latgales pārvaldes inspektors Reinis Madarnieks.  

Nedaudz vēlāk Audi markas automobilis veica pārdrošu nogriešanos pa kreisi un policisti nolēma noskaidrot sīkāk šādas braukšanas iemeslus.

“Un tad jau tas bija pietiekams pamats apturēt transportlīdzekli un pārbaudīt, kāds ir iemesls tādai aizdomīgai vadīšanas manierei. Pienākot pie automašīnas, jau bija jūtams alkohola smārds, kas nāca no automašīnas salona. Salonā atradās trīs personas,” stāsta policijas darbinieks.

Mašīnas šoferis neslēpa, ka ir lietojis alkoholiskos dzērienus. Pēc viņa teiktā bija izdzēris divas alus pudeles. Šis fakts un šofera atzīšanās, ka viņš jau visu Eiropu ir izbraukājis bez tiesībām, lika uz notikuma vietu izsaukt Ceļu policijas darbiniekus. Cita starpā Audi vadītājam tika veikts alkohola koncentrācijas mērījums izelpā. Pirmais mērījums uzrādīja 4 promiles, bet otrais jau 4,4.  

Tā kā šoferis bija smagi apreibis un brauca bez tiesībām, viņa tālākos nakts plānus izjauca došanās līdzi ceļu policistiem uz Gaujas ielu, kur pret viņu sākta krimināllieta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu