BMX riteņbraukšana vairs nav sporta veids trakiem divdesmitgadniekiem, jo mūsdienās augstvērtīgu rezultātu sasniegšanai nepieciešams sistemātisks darbs, intervijā TVNET pauda treneris Klāvs Lisovskis, kura audzēkne no Nīderlandes šonedēļ Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu.

Lisovska audzēkne Merela Smuldersa fināla braucienā ierindojās trešajā vietā, atpaliekot vienīgi no Marianas Pahonas (Kolumbija) un Betānijas Šrīveres (Lielbritānija). Latvijas BMX riteņbraukšanas speciālists trenē divas māsas - Merelu (23 gadi) un Lauru (27 gadi). 2018. gadā māsas izcīnīja dubultuzvaru pasaules čempionātā - vecākajai zelts, jaunākajai sudrabs.

"Trenēju divas māsas. 2018. gadā vecākā māsa kļuva par pasaules čempioni, jaunākā, kura nu ir olimpiskā medaļniece, toreiz bija otrā. Uz olimpiskajām spēlēm ar abām māsām devāmies ar pamatotām cerībām izcīnīt medaļu. Laurai bija reāla iespēja izcīnīt zeltu, viņai bija ātrākie starta laiki, taču ceturtdaļfinālā tika piedzīvots kritiens, līdz ar to no sacensībām bija jāizstājas," pastāstīja treneris.

"Līdz ar to māsa sasparojās un iekļuva lielajā finālā. Ja reiz stājies pie tās barjeras, tad tur viss var notikt. Fināla brauciens bija tieši tas, kurš jaunākajai māsai beidzot izdevās. Bija mazas ķibelītes, kas visu laiku bija jāatrisina. Līdz fināla braucienam izdevās visu salikt savās vietās. Tas deva rezultātu, par ko esam priecīgi," sacīja Lisovskis.

Māsām dažreiz trasē nākas būt konkurentēm, taču olimpiskajās spēlēs no tā izdevās izvairīties, jo viņas ne reizi nestartēja vienā braucienā. Tomēr BMX riteņbraukšana ir individuālais sporta veids, līdz ar to katrs cīnās par sevi. Sagatavošanās posmā māsas viena otru atbalstīja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp