Reorganizācijas procesā apvienos "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Arēnas Rīga" stāvlaukumā "Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" prezentē Latvijā pirmo atkritumu savākšanas automašīnu, kas darbojas ar saspiesto dabasgāzi.
"Arēnas Rīga" stāvlaukumā "Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" prezentē Latvijā pirmo atkritumu savākšanas automašīnu, kas darbojas ar saspiesto dabasgāzi. Foto: Zane Bitere/LETA

Reorganizācijas procesā apvienos atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Eko Kurzeme", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Paredzēts, ka "Eko Kurzeme" tiks pievienota "Eco Baltia vide". Abu šo uzņēmumu māteskompānija ir AS "Eco Baltia".

Kompāniju kreditori prasības var pieteikt mēneša laikā no paziņojumu par reorganizāciju publicēšanas dienas, proti, mēneša laikā no 28.jūlija.

"Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs aģentūrai LETA skaidroja, ka lēmums par kompāniju apvienošanu pieņemts, lai tādējādi vienkāršotu uzņēmumu pārvaldību, efektivizētu un optimizētu to darbību, uzlabojot sniegtā pakalpojuma kvalitāti klientiem un izveidojot vienotus juridiskās un finanšu pārvaldības principus.

Viņš skaidroja, ka reorganizācijas procesā "Eko Kurzeme" darbība juridiski tiks pārtraukta, taču abi minētie vides apsaimniekošanas uzņēmumi tiks apvienoti vienā ar nosaukumu "Eco Baltia vide".

Pašreiz tiek kārtotas ar uzņēmumu reorganizāciju saistītās juridiskās formalitātes. Plānots, ka uzņēmumu reorganizācija tiks pabeigta līdz šā gada beigām.

Simanovičs arī uzsvēra, ka pēc apvienošanās "Eco Baltia vide" turpinās sniegt visus pakalpojumus līdzšinējās atkritumu apsaimiekošanas teritorijās, kā arī tiks turpināts darbs "Eko Kurzeme" novados līdzšinējā kārtībā.

Visiem "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme" esošajiem klientiem arī pēc uzņēmumu apvienošanās tiks saglabāti esošie pakalpojumu sniegšanas līgumi, ietverot arī līdzšinējos atkritumu izvešanas grafikus. Tāpat tiks nodrošinātas arī līdzšinējās atkritumu šķirošanas iespējas un citi ikdienas pakalpojumi.

Vienlaikus izmaiņas paredzētas norēķinos par saņemtajiem pakalpojumiem - pēc reorganizācijas pašreizējo "Eko Kurzeme" klientu maksājumi tiks pieņemti uz "Eco Baltia vide" rekvizītiem.

Simanovičs arī sacīja, ka reorganizācijas dēļ esošajiem "Eko Kurzeme" darbiniekiem nav paredzētas būtiskas izmaiņas, tostarp nav paredzēts samazināt darbinieku skaitu. Plānots, ka teju visi darbinieki turpinās veikt ierastos ikdienas pienākumus. Tikai atsevišķiem darbiniekiem varētu mainīties darba pienākumi un/vai pakļautība.

Pašreiz "Eco Baltia vide" vides apsaimniekošanas pakalpojumus Latvijā sniedz astoņās teritorijās - Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, Babītes, Mārupes, Salaspils, Ādažu, Tērvetes, Auces un Vecumnieku novados, savukārt "Eko Kurzeme" pakalpojumus nodrošina daļā Liepājas, kā arī Aizputes, Grobiņas, Pāvilostas, Saldus, Brocēnu, Skrundas novados. Pēc uzņēmumu apvienošanās visos minētajos novados pakalpojumu sniegšanu turpinās viens uzņēmums - "Eco Baltia vide".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēja ir Lietuvas pilsone Deimante Korsakaite. 2020.gadā "Eco Baltia vide" apgrozījums bija 24,092 miljoni eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 12,3 reizes, sasniedzot 3,303 miljonus eiro.

Savukārt "Eko Kurzeme" reģistrēta 2003.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 175 183 eiro. Arī "Eko Kurzeme" vienīgā patiesā labuma guvēja ir Korsakaite. 2020.gadā "Eko Kurzeme" strādāja ar 4,946 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,7% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa saruka par 38,8% un bija 168 120 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu