Iekšlietu ministre ar Saeimas frakciju pārrunās situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministre Marija Golubeva
Iekšlietu ministre Marija Golubeva Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministre Marija Golubeva ar Nacionālās Apvienībās "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) Saeimas frakciju pirmdien, 3.augustā, tiksies, lai pārrunātu situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, informē NA frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava. 

Viņš sacīja, ka jautājums par to, kā varētu uzlabot drošību uz robežām, ar atbildīgajām amatpersonām jau iepriekš pārrunāts arī Saeimas Ārlietu komisijā.

"Jautājums ir, vai tiek pietiekami darīts. Šajā kontekstā ir stingra politiskā nostāja, ka nepieļausim apzināti iepludināt mūsu valstī migrantus no citiem pasaules reģioniem, kuriem nav nekāda saistība ar vārdu "bēgļi"," sacīja Dombrava, norādot, ka tie ir cilvēki, kuri maksājuši kontrabandistiem lielas naudas summas, lai viņus nogādātu Eiropā.

"Ja vēl nāktu baltkrievi, kas bēgtu no kādām represijām savā valstī, bet te jau nekā tāda nav. Tie ir cilvēki arī no Tuvo Austrumu valstīm. Var būt arī teroristi ar pieredzi Sīrijas pilsoņu karā. Nevaram būt pilnīgi droši, ka netiek iesūtīti Krievijas specdienestu cilvēki. Migrantiem ir jāsaprot, ka nekādas auklēšanās nebūs, un robežsardzei ir jādod ļoti skaidrs signāls, ka ne tikai dotas komandas apcietināt, bet, ja situācija liks, aizstāvēt mūsu zemi," teica Dombrava.

Viņš uzsvēra, ka steidzami ir izstrādājami robežu aizsardzības pasākumi, kurus īstenot, un arī tas tikšot pārrunāts ar Golubevu.

NA tikšanās ar Golubevu otrdien esot paredzēta attālinātā formātā dienas vidū, tomēr precīzu laiku Dombrava nevarēja pateikt.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki no 12.jūlija nosūtījuši zemessargus uz valsts austrumu robežu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumu pastiprināšanai. Zemessargi tika nosūtīti uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežām.

Šāds lēmums pieņemts, jo novērojama pastiprināta nelegālo migrantu plūsma pār Lietuvas - Baltkrievijas robežu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu