Austrālijas štats pagarina Covid-19 karantīnu; Sidnejā izvietos karavīrus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Austrālijas Kvīnslendas štats pirmdien pagarinājis Covid-19 karantīnu štata dienvidos, bet Sidnejā tiks izvietoti aptuveni 300 karavīri, kas palīdzēs policijai nodrošināt karantīnas noteikumu ievērošanu.

Kvīnslendas dienvidos konstatēts 31 Covid-19 gadījums. Šis uzliesmojums sākās ar kādas vidusskolnieces saslimšanu.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, Kvīnslendas dienvidos sestdien uz trim dienām tiks noteikta Covid-19 karantīna, kas tagad pagarināta līdz svētdienas pēcpusdienai.

Karantīnas laikā vairākiem miljoniem iedzīvotāju jāpaliek mājās. Viņiem atļauts iziet no mājām tikai būtisku iemeslu dēļ, starp kuriem ir pārtikas preču iegāde un sportošana.

Karantīna attiecas arī uz Brisbenu, kas ir Austrālijas trešajā lielākajā pilsēta.

Tikmēr Austrālijas lielākā pilsēta Sidneja ar apkārtni jau sesto nedēļas atrodas karantīnā, kas trupināsies vismaz līdz 28.augustam.

2020.gadā, Austrālijai īstenojot "nulles kovida" pieeju, dažādās valsts pilsētās tika noteiktas karantīnas, bet starptautiskās robežas pēdējos 16 mēnešus ir slēgtas. Tas ļāva austrāliešiem relatīvi normāli dzīvot pandēmijas apstākļos, izvairoties no liela mirušo skaita.

Austrālijas atkalatvēršanu pasaulei kavē lēna vakcinācija pret Covid-19, kas arī apgrūtina cīņu pret delta varianta izplatīšanos.

Kopš pandēmijas sākuma Austrālijā ir reģistrēti vairāk nekā 34 000 inficēšanās gadījumu un aptuveni 920 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu