Tiks rīkota starptautiska diskusija par dzimtes, seksualitātes, kvīriskā un feminisma jautājumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Girts Ragelis/Shutterstock

Trešdien, 4.augustā, plkst.18 notiks tiešsaistes diskusija "Dzimtes un kvīriskā konteksts Baltijā nesenajā pagātnē un šodien", kas pievērsīsies dzimtes, seksualitātes, kvīriskā, kā arī feminisma jautājumiem, analizējot tos Baltijas valstu un plašāka postsociālisma reģiona kontekstā un to atspoguļojumos laikmetīgajā kultūrā.

Kā informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāve Gundega Turnele, aktualizējot lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu, kvīru, interseksuāļu un aseksuāļu (LGBTQIA+) kopienas jautājumus, LLMC programmā "Identitāte un kopiena" gaidāma notikumu sērija, kur viens no centrālajiem notikumiem ir tiešsaistes pasākums.

Turnele pavēstīja, ka tiešsaistes diskusijā piedalīsies dažādu kultūras jomu pārstāvji, mākslinieki un pētnieki, kas savos darbos pārskatījuši šodienas attiecības ar pagātni caur dzimtes un kvīriskā diskursiem Baltijā. Sarunas fokusā būs jautājumi, kā laikmetīgās kultūras norises var veicināt līdztiesības aspektu izpratni un kā domāt par pagātnes iesaisti šodienā caur kvīriskā perspektīvu.

Paredzēts, ka par šiem un citiem jautājumiem diskutēs Jevgeņijs Fiks, Agne Jokše, Redi Kobaka, Matīss Gricmanis, Rita Ruduša, Airi Trīsberga, bet sarunu vadīs LLMC kuratore Andra Silapētere. Pasākuma norises valoda būs angļu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu