Fjodors Podgornijs, atbalstot "Baltic Pride", radījis apģērbu minikolekciju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Fjodors Podgornijs
Fjodors Podgornijs Foto: Publicitātes foto

Latviešu izcelsmes modes dizainers, talantīgais Fjodors Podgornijs (prestižā zīmola FYODOR GOLAN dibinātājs) radījis spilgtu iedvesmas apģērbu minikolekciju - tā atbalstot "Baltic Pride". Arī tu vari atbalstīt un iegādāties talantīgā modes mākslinieka darinātos apģērbus.

Fjodors Podgornijs par savu atbalstu "Baltic Pride": "Lai normalizētu situāciju un sabiedrībā valdošo attieksmi pret minoritātēm, kuras šobrīd tiek stigmatizētas un par kurām nerunā, es vēlos caur savu pieredzi pievērst situācijai lielāku uzmanību. Es vēlos iedvesmot un aicināt tos, kuri vēl meklē savu ceļu, nebaidīties būt atklātiem pret apkārtējiem un, galvenokārt, pret sevi. Mēs būsim ieguvēji, ja spēsim saprast to otro, to citādo. No nezināmā nav jābaidās, un geji nekur nepazudīs! Mums ir jārisina sevī šī saruna, jāveido dialogs, lai spētu runāt arī par lietām, kas liek justies neērti. Bieži cilvēki savu īsto orientāciju nemin pat saviem ģimenes locekļiem. Attiecības sabiedrībā tiek slēptas, cilvēki nespēj dzīvot atvērti, kā rezultātā neīsteno savu potenciālu. Vai arī visu mūžu cīnās, cenšoties kaut ko kādam pierādīt...

Tāpēc es izvēlējos sadarboties ar Rīgā esošo LGBTQIA+ organizāciju. Sadarbības rezultātā radās mini apģērbu sērija, tā izceļot mūsu daudzveidību un individualitāti. Lai popularizētu ideju un mērķi, uzrunāju arī sev pazīstamus, sabiedrībā zināmus cilvēkus, kas virza mīlestības un sapratnes nozīmi mūsdienu sabiedrībā."

Aicinām atbalstīt šo mērķi un dažādību, iegādājoties šos stilus diversityshop.org tiešsaistē. Visi ienākumi tiks novirzīti organizācijai "Mozaīka" kas turpinās integrēt, pārstāvēt un veicināt LGBTQIA+ tiesības Latvijā.

"Ja tu vēlies būt daļa no modernās mūsdienu sabiedrības, tev, pirmkārt, jāsaprot, kas un kādi apstākļi to veido. Nepietiek ar to, ka mēs ņemam un patērējam no tās. Tieši tas, ka sabiedrība ir dažāda, padara to spēcīgāku un iejūtīgāku. Mēs būsim stiprāka sabiedrība, ja ļausim šim jautājumam būt atvērtam un ieskatīsimies tajā," pārliecināts ir modes mākslinieks. 

Lasi TVNET interviju ar modes mākslinieku!

BIO:

Fjodors Podgornijs ir absolvējis Rīgas Dizaina un mākslas koledžu un mācījies modes dizainu Karaliskajā mākslas akadēmijā Antverpenē. 2011. gadā nodibinājis Londonā modes zīmolu FYODOR GOLAN un 2012. gadā ieguvis prestižo “Fashion Fringe” modes balvu, ko kūrējuši modes dizainers Rolands Morets un supermodele Klaudija Šīfere. FYODOR GOLAN kolekcijas tiek pārdotas modes veikalos Selfridges un Harrods Londonā, kā arī citur pasaulē: Francijā, Itālijā, Honkongā, Ķīnā, Dienvidkorejā un Tuvajos Austrumos. Zīmols ir plaši atspoguļots presē: Vogue, Harper's Bazaar, Porter Magazine, Garage utt., kā arī ir nokļuvis uz Londonas The Times avīzes vāka. Dizainers ir piesaistījis slavenību uzmanību, ģērbis un izgatavojis pasūtījuma tērpus Madonnai, Riannai, Arianai Grandei, Dženiferai Lopesai, Ritai Orai, Lizzo, Džidži un Bellai Hadidām u.c.

FOTO GALERIJA: Fyodor Golan Londonas modes nedēļā

Galerija: "Fyodor Golan" zīmols un pats dizainers viesojas Rīgā 

Galerija: Zvaigznes izvēlas Fyodor Golan

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu