Latvijas hokeja izlases vārtsargus olimpiskajai kvalifikācijai gatavo Klodāns

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Klodāns (pa kreisi) izlases treniņā.
Juris Klodāns (pa kreisi) izlases treniņā. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlases treneru korpusā galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam III un Artim Ābolam palīdz vārtsargu treneris Juris Klodāns, komandai sākot gatavošanos olimpiskajai kvalifikācijai, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokeja izlases kandidāti nepilnā sastāvā pirmdien "Kurbads" ledus hallē galvenā trenera Vītoliņa vadībā uzsāka treniņnometni pirms augusta beigās Rīgā gaidāmā Pekinas olimpisko spēļu atlases turnīra.

Vītoliņa un viņa palīgu Ābola un Klodāna rīcībā šobrīd ir divi vārtsargi, trīs aizsargi un deviņi uzbrucēji. Šonedēļ paredzēti vēl divi treniņi gan uz ledus, gan trenažieru zālē, bet jau no nākamās nedēļas, pievienojoties vairākiem citiem hokejistiem, treniņprocess būs krietni intensīvāks.

Iepriekš Latvijas izlases vārtsargus Boba Hārtlija vadītājā treneru štābā uzraudzīja Edgars Masaļskis.

TVNET neoficiāli zināms, ka izlasei olimpiskajā kvalifikācijā nepalīdzēs vārtsargs Elvis Merzļikins, bet ierindā būs visi trīs pārējie Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu pārstāvji - Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers un arī Zemgus Girgensons, kurš traumas dēl izlaida visu pagājušo sezonu.

Pirms atlases turnīra, 20. un 21. augustā "Arēnā Rīga", paredzētas divas pārbaudes spēles pret Norvēģijas valstsvienību. 

Par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm E apakšgrupā spēkosies Latvija, Francija, Itālija un Ungārija. Šis turnīrs "Arēna Rīga" norisināsies no 26. līdz 29. augustam.

Latvijas komanda sacensības sāks 26.augustā ar cīņu pret Itāliju. Jau nākamajā dienā paredzēts mačs pret Ungāriju, bet 29.augustā Latvija kvalifikāciju noslēgs ar dueli pret Franciju.

Iespēju piedalīties 2022.gada ziemas olimpiskajās spēlēs iegūs komanda, kas izcīnīs pirmo vietu E grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu