Ugunsgrēks Pemmes purvā pilnībā nodzēsts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Īpaši aizsargājamā dabas teritorijā "Lielais un Pemmes purvs" Siguldas novadā ugunsgrēks, kas izcēlās 26.jūlijā, ir pilnībā nodzēsts, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts meža dienestā (VMD).

Dienestā norādīja, ka uguns skartā platība bija liela, kā arī dzēšanas darbus apgrūtināja stiprais vējš un tas, ka ugunsgrēka vietai bija sarežģīti piekļūt.

Vienlaikus VMD skaidroja, ka paralēli Rīgas reģionālās virsmežniecības darbiniekiem bija jādzēš vēl astoņi meža ugunsgrēki, kas tika konstatēti virsmežniecības teritorijā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos tika iesaistīti nozīmīgi cilvēku un materiāltehniskie resursi. Ugunsgrēku likvidēt palīdzēja lietus.

Ugunsgrēka teritoriju VMD ir nodevis uzraudzībai tās apsaimniekotājam AS "Latvijas valsts meži".

Pēc VMD datiem, šogad dienests ir dzēsis kopumā 416 meža ugunsgrēkus.

Jau ziņots, ka 27.jūlijā atbildīgajiem dienestiem izdevās ierobežot ugunsgrēku īpaši aizsargājamā dabas teritorijā "Lielais un Pemmes purvs" Siguldas novadā, kas izcēlās 26.jūlijā un bija izpleties 180 hektāru platību.

VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūru LETA informēja, ka ugunsgrēks bija aptvēris 180 hektāru platību, tāpēc šis ir šogad lielākais meža un purva ugunsgrēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu