Trešdien ceļu satiksmes negadījumos viens bojāgājušais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: connel/Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē ceļu satiksmes negadījumā bojā gājis velosipēdists, informē Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopumā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki, no tiem divi bija gājēji un četri velosipēdisti.

Kā  informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, vakar ap plkst.15.10 VP tika saņemta informācija, ka Liepājā, Brīvības un Meldru ielu krustojumā, ir noticis ceļu satiksmes negadījums - kravas automašīnas "MAN" sadursme ar velosipēdistu. Automašīnas "MAN" vadītājs uzbraucis velosipēdistam, nogriežoties pa labi no Brīvības uz Meldru ielu. Velosipēda vadītājs ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē, kur nomira.

Kā stāstīja Šeršņova, automašīnas "MAN" vadītājam uz vietas tika veikta alkohola pārbaude un noskaidrots, ka viņš nav bijis alkohola reibumā. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma apstākļi.

Rīgas reģionā cietuši septiņi cilvēki, no tiem divi gājēji un trīs velosipēdisti, bet Vidzemē cietuši četri cilvēki, no tiem viens velosipēdists. Tāpat četri cilvēki cietuši Kurzemē un viens gājis bojā, bet Latgalē trīs cilvēki.

Kopumā diennakts laikā valstī reģistrēti 153 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 16 bija ar cietušajiem.

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 94 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 11, Vidzemē - 13, Kurzemē - 19, bet Latgalē 16 avārijas, liecina VP apkopotie dati.

Tāpat aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem aizturēti 10 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un vienu, kurš transportlīdzekli vadīja, būdams lietojis narkotiskās vielas.

Rīgas reģionā diennakts laikā apturēti pieci dzērājšoferi un viens narkotikas lietojis autovadītājs, Vidzemē apturēti trīs šoferi par spēkrata vadīšanu alkohola reibumā, bet Kurzemē un Latgalē katrā pa vienam.

Pagājušā diennaktī uz Latvijas ceļiem likumsargi noformējuši 178 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet piecus par agresīvu braukšanu.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem policisti noformējuši 442 protokolus, liecina VP apkopotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu