Prokuratora ceļ apsūdzības par nelikumībām policijas formastērpu iepirkumā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Normunds Krapsis
Normunds Krapsis Foto: Zane Bitere/LETA

Prokuratūra cēlusi apsūdzības krimināllietā esošajām un bijušajām Valsts policijas (VP) amatpersonām par iespējamām nelikumībām policijas formastērpu iepirkumā.

Prokuratūrā aģentūrai LETA skaidroja, ka apsūdzības celtas trīs policijas amatpersonām par to, ka viņi kā amatpersonas un iepirkuma komisijas locekļi izdarīja tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli.

Lietā iesaistīts toreizējais VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, kurš nesen devies izdienas pensijā.

Tāpat viena no personām ir toreizējā VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieces Renāte Fila-Roķe, kura patlaban ir Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietniece.

Vienai no trīs personām papildus arī celta apsūdzība par neizpaužamu ziņu izpaušanu, proti, par iepirkuma dokumentācijas, kas ierobežotas pieejamības dokumenti, neatļautu pārsūtīšanu trešajai personai.

Tāpat šajā lietā četrām privātpersonām celtas apsūdzības par to, ka viņi saistībā ar šo Valsts policijas iepirkumu izdarīja tīšas darbības Valsts policijas amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā.

Patlaban apsūdzētās personas līdz augusta beigām ir lūgušas dot laiku savas attieksmes paušanai.

Lietā ir arī pieņemts lēmums par procesa par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai sākšanu un uzlikti aresti transportlīdzekļiem, kā arī naudas līdzekļiem.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka starp lietā iesaistītajiem esot arī militārā ekipējuma ražošanas uzņēmuma SIA "SRC Brasa" valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis un modes mākslinieks Bruno Birmanis.

IDB iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka amatpersonas ar privātpersonu atbalstu panāca vienam pretendentam izdevīgu prettiesisku priekšrocību nodrošināšanu Valsts policijas iepirkumā par kopējo summu vairāku miljonu eiro apmērā.

Vienlaikus tika noskaidrots, ka viena no VP amatpersonām pretendentam izpauda ar plānoto iepirkumu saistītas neizpaužamas ziņas, tādējādi gan ierobežojot brīvas konkurences iespējamību iepirkumā, gan kaitējot VP interesēm.

LETA arī noskaidroja, ka Krapsim un vēl kādai toreizējai policijas amatpersonai nesen celta apsūdzība arī citā kriminālprocesā par 2018.gadā organizētu iepirkumu par rokas videoradaru iegādi. Apsūdzības celtas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, turklāt vienai no personām apsūdzība ir arī par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Krapsis iepriekš žurnālistiem kategoriski noliedza jebkādu saistību ar, iespējams, pieļautajiem likumpārkāpumiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu