ST tiesneša amatam virzīs Irēnu Kucinu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Irēna Kucina
Irēna Kucina Foto: Zane Bitere/LETA

Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam tiks virzīta Irēna Kucina, valsts prezidenta padomniece tiesiskuma un ES tiesību politikas jautājumos, tā šodien raidījumā "Rīta Panorāma" pavēstīja tieslietu minstrs Jānis Bordāns. 

Jau iepriekš Bordāns Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina, ka ST tiesneša amatam ir izraudzīti trīs potenciālie kandidāti, un gala lēmums par izvirzīto kandidātu būs zināms jau šonedēļ.

Viņš norādīja, ka šoreiz ST tiesneša kandidāts tiek izvirzīts no Ministru kabineta, un atbildīgs par šo virzīšanu ir tieši tieslietu ministrs.

Bordāns informēja, ka šonedēļ ir notikusi komisijas sēde, kuras sastāvā ir Tieslietu ministrijas (TM) un Augstākās tiesas (AT) pārstāvji, un jau šonedēļ TM informēs par izvirzīto kandidātu.

Tāpat Bordāns neizslēdz iespēju, ka, vērtējot izvirzīto kandidātu Saeimā, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas deputāti varētu ņemt vērā arī izvirzītā kandidāta politisko ideoloģiju.

Šomēnes beidzas ST priekšsēdētājas Sanitas Osipovas pilnvaras, un kandidāts vakantajam amatam jāizvirza valdībai.

Tieslietu ministrija bija lūgusi atzinumu par iespējamo kandidatūru vairākām institūcijām, savukārt Valsts prezidents Egils Levits vēstulē ministrijai pauda atbalstu Kucinas kandidatūrai.

Iepriekš AT priekšsēdētājs Aigars Strupišs LTV apstiprināja, ka ieteicis amatam virzīt jau agrāk apspriestas kandidatūras - Inesi Nikuļcevu un Inesi Lībiņu-Egneri, kurām gan iepriekš neizdevās gūt atbalstu kļūšanai par ST tiesnesēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu