"Auļi" ieraksta dziesmu ar lietuviešu dziedātāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Laurita Peleniūtė
Laurita Peleniūtė Foto: publicitātes

Bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" sadarbībā ar lietuviešu dziedātāju Lauritu Peleniūti laidusi klajā mūzikas video dziesmai "Sveteliai/Ciemiņi".

Skaņdarba pamatā ir lietuviešu tautasdziesma, kura Mārtiņa Miļevska aranžējumā savijās ar "Auļu" dūdu skaņām un bungu ritmiem. Šī dzīvespriecīgā tautasdziesma vēsta par viesmīlīgu namamāti, kuras lomā iejutusies Laurita Peleniūtė, un visai nīgriem ciemiņiem, kurus videoklipā attēlo "Auļu" dalībnieki. Saimniece dažādi cenšas izdabāt un iepriecināt viesus, taču tiem nekas nav īsti pa prātam. Lai gan kādā brīdī šķiet, ka tā nebūs, tomēr viss beidzas laimīgi!

Dziesmas pirmatskaņojumu dzīvajā izpildījumā varēs baudīt 21. augustā Mėnuo Juodaragis festivālā Lietuvā, kad "Auļi" pēc ilgiem laikiem atkal uzstāsies starptautiskā festivālā un saspēlēsies ar Lauritu Peleniūti.

Laurita Peleniūtė ir lietuviešu dziedātāja, kura kopj lietuviešu tradīcijas, kultūru un tautas mūziku. Viņai izdodas pasniegt tradicionālo kultūru jaunā un saistošā veidā, atklāt senču mantojuma kodu, piešķirt jaunu nozīmi senajām dziesmām un pasniegt to mūsdienu cilvēkiem, pateicoties viņas unikālajam talantam un balsij.

Videoklips filmēts Oleru muižā ar VKKF atbalstu.

Kaspars Bārbals: “Video sākām filmēt pagājušajā rudenī pirms otrā pandēmijas viļņa. Paguvām nofilmēt "Auļus", bet Lauritas filmēšanu diemžēl nācās atlikt līdz pat šai vasarai. Esam priecīgi, ka izdevās pabeigt filmēšanu, un nu jau gatavojamies izpildīt šo dziesmu kopā ar Lauritu festivālā!”

Noskaties video

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu