VIDEO ⟩ Rēzeknes novadā atrod marihuānas audzētavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šīs nedēļas laikā Rēzeknes novadā likumsargi uzgājuši siltumnīcās un brīvā dabā ierīkotu marihuānas audzētavu, norāda Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijas darbinieki savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu, kura, iespējams, privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu, likumsargi Rēzeknes novada Silmalas pagastā aizturēja 1967. gadā dzimušu vīrieti, pie kura privātīpašumā uzgāja marihuānas audzētavu.

Marihuānai līdzīgie stādi tika audzēti gan speciāli aprīkotā telpā, gan dārza siltumnīcās un brīvā dabā. Kopumā tika izņemti 152 augoši marihuānai līdzīgi stādi un aptuveni divi kilogrami izžāvētas augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna. Kratīšanas laikā izņemti arī divi nereģistrēti šaujamieroči un munīcija - 34 patronas.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Savukārt vīrietim par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 256. panta 2. daļu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu